Källvatten vs. Renat vatten – Vilket är Bäst?

Vattenrenheten och säkerheten växer och lyfter fram oro för alla hushåll över hela världen. Med de senaste katastroferna i nyheterna angående vatten, börjar folk undra om vattnet de dricker är säkert eller inte.

På senare tid har människor övergått från kranvatten till vatten på flaska. Dock är inte allt vatten som tillförs i flaskorna detsamma.

Vi är ganska bekanta med termerna, renat vatten, filtrerat vatten och källvatten. Men vad är skillnaderna? Även om vattenskillnaderna går obemärkt för många, är hälsomedvetna människor alltid på jakt efter att dricka det bästa tillgängliga vattnet.

Renat vatten på flaska kontra källvatten

Funderar du på att installera en kontorsvattenautomat på din arbetsplats? Kommer du att använda renat vatten på flaska eller källvatten i den?

Det mesta av dricksvattnet i USA klassificeras som renat vatten. Lyckligtvis är det inte ett marknadsföringsknep att sälja fräschare, renare och säkrare vatten. Företag får enligt lag inte märka sina flaskor som renat vatten tills och såvida inte föroreningsnivån är lägre än 10 miljondelar.

Detta är ett bevis på att renat vatten ofta behandlas med mycket kemikalier i filtrerings- och behandlingssystemen för att avlägsna ämnen och partiklar som kan äventyra vattnets säkerhet.

Å andra sidan ser vi många flaskor märkta som källvatten. Några vanliga namn för att sälja källvatten är artesiskt vatten, underjordiskt vatten eller brunnsvatten. Enligt EPA kallas vatten som kommer från en underjordisk akvifer som källvatten.

Varför är källvatten bättre än renat vatten?

 

Källvatten filtreras naturligt genom klipporna på berget. Det naturliga filtreringssystemet ger en god smak åt källvattnet jämfört med renat vatten.

Källvatten bevarar mineralinnehållet och mikroberna avlägsnas från vattnet med en behandlingsmetod.

Källvattens verkliga tilltalande är att det genomgår liten eller ing intensiv behandling och kommer från en naturlig källa. Detta innebär att de konstgjorda kemikalierna är låga och att vattnets naturliga mineralinnehåll bibehålls under hela reningsprocessen.

Enligt forskning har källvatten höga naturliga föreningar och ppm-nivåer, vilket kan vara till stor nytta för din hälsa.

Fördelar med källvatten

  • Det finns rikligt med viktiga näringsämnen och naturliga mineraler på grund av sin livscykel
  • Det syresätter kroppens celler
  • Källvatten balanserar PH-nivåerna i din kropp
  • Källvatten sägs bota drog- och alkoholberoende
  • Fördelar med att byta från källvatten på flaska till källvattenkylare

Nu när vi har en lista över fördelar med att byta från renat vatten till källvatten, låt oss diskutera fördelarna med att byta från källvatten på flaska till källvattenkylare hemma och på din arbetsplats:

En källvattenkylare är miljövänlig

Ett sätt att hålla sig hydrerad hemma och på arbetsplatsen är att installera en källvattenkylare och ge fördelarna med naturliga näringsämnen och mineraler. Källvattenkylare är en stor investering och har visat betydande förbättringar i miljön.

Den första fördelen med en källvattenkylare är att den minskar behovet av att sönderdela engångsvattenflaskor. Faktum är att 36 plastvattenflaskor kan ersättas av en enda 18L källvattenkylare och det också i en enda fyllning.

Om man vill fylla på källvattenkylaren med en återanvändbar plastflaska kan det minska markföroreningarna avsevärt.

Det finns inget bättre sätt att njuta av det välsmakande, rena och krispiga källvattnet och samtidigt hjälpa till att rädda miljön.

En källvattenkylare är bekväm

Flera bekvämlighetsfördelar kommer med att äga en källvattenkylare hemma eller på din arbetsplats. Vattnet blir mer tillgängligt för ett stort antal anställda. Dessutom kan du fylla på din återanvändbara vattenflaska med en källvattenkylare direkt när du är på din arbetsplats eller ska jogga.

Om du har barn skulle det vara mycket enkelt att fylla på glas än att dricka från vattenflaskor med lock. Källvattenkylarnas groddar är inte lika höga som vattenautomater eller köksblandare. Därför kan barn lätt nå dem och dricka när de känner sig törstiga efter en bra lek.

Källvattenkylare har temperaturkontroll som gör att varje anställd eller familjemedlem kan dricka kallt eller varmt vatten i enlighet med detta.

Källvattenkylare förbättrar din hälsa och ditt allmänna välbefinnande

Förbättrad hälsa och allmänt välbefinnande är populära skäl för investeringar i källvattenkylare. När det är mindre sannolikt att vatten kommer i uppmätta behållare och är mer tillgängligt, är det mest sannolikt att vi dricker det mer.

Att dricka mycket vatten under dagen återfuktar oss och förbättrar vår hälsa, immunförsvar och övergripande välbefinnande.

Källvatten är fyllt med naturliga föreningar och mineraler. Om du har tillgång till en vattenkylare kan du dra nytta av fördelarna snabbare än flaskor. Om du vill förbättra din familjs eller anställdas vätskevanor är det dags att byta till källvattenkylare från flaskor.

Tillgång till rent och färskt källvatten

Till skillnad från kökskranar ger källvattensval dig tillgång till välsmakande, rent och färskt vatten med lite eller inga tillsatser. Att ha en källvattenkylare känns som att ta med en källa direkt ur ett berg till ditt hem.

Att dricka ur en vattenkylare är både godare och hälsosammare eftersom vattnet är fritt från föroreningar och alkaliskt

Källvattenkylare sparar pengar Om dina anställda eller dina barn köper många vattenflaskor för att hålla sig hydrerade hela dagen är det bäst att investera i en källvattenkylare. Även om det inte är billigt är det en engångsinvestering och räcker långt om du vill spara pengar och miljö samtidigt. Ju mer du dricker ur en källvattenkylare, desto billigare blir det.

Dessutom finns det ingen anledning att lägga tid på att värma vattnet för kaffe eller te eftersom vattenkylaren ger dig tillgång till kallt, varmt, ljummet och rumstempererat vatten samtidigt

Slutsats

Ett företag som använder en källvattenkylare kommer att sluta spendera 80 % mindre än ett företag med en leveransservice för vattenflaskor för varje anställd. På samma sätt är en familj med en vattenkylare hemma sannolikt mer hälsosam och återfuktad än den som förlitar sig på vatten på flaska. Så välj ditt alternativ klokt och byt till det hälsosamma alternativet nu.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!