Kan Husägare Använda sig av Solenergi för Varmvattenberedare?

Solenergi kan spara el- och gaskostnader för husägare som vill sänka sina räkningar och minska sitt koldioxidavtryck. Solpaneler kan installeras på tak för att ge en extra energiresurs, men solenergi kan också användas för att värma upp vattnet.

Kan husägare göra solcellsvarmvattenberedare själv? Detta projekt är genomförbart, men det kan kräva lite mer än nybörjarkunskaper.

Det finns ett antal resurser online som husägare kan använda för att ta itu med detta projekt, men alla husägare måste göra sin research innan de ger sig i kast med någon större gör-det-själv-strävan för att säkerställa att alla nödvändiga tillstånd är säkrade. Till exempel kräver vissa kommuner att husägare ansöker om tillstånd innan de installerar en varmvattenberedare.

Solceller Offert: En Komplett Guide – Få Gratis Offert

Solcellskit

En professionell installation av en solvärmare kan kosta allt från 40,000kr till 80,000kr Så ja, en professionell installation är en investering. Däremot förklarar sajten att det kostar ungefär hälften till en fjärdedel av priset för en professionell (20,000kr) att gå på gör-det-själv-vägen med hjälp av ett solenergidrivet varmvattenberedarpaket. Viss VVS-kunskap är nödvändig för detta projekt.

Hur mycket kan husägare spara?

Medan vissa husägare vänder sig till solenergi som ett sätt att anamma en grönare livsstil, sänka sitt koldioxidavtryck och har mindre beroende av traditionella energikällor, kan andra se besparingarna som ett lockande att välja solenergi. Hur mycket kan husägare spara med en solvärmare? Och kompenserar besparingarna för kostnaden?

Department of Energy har husägare täckta med kostnadsbesparingsfrågorna. Enligt Energy.gov kan att lägga till en ENERGY STAR-kvalificerad solel för vattenuppvärmning minska kostnaderna med ungefär hälften. Med en elektrisk varmvattenberedare uppskattar webbplatsen att husägare kommer att betala mer än 5000kr per år. Solceller kommer att minska detta till mindre än 3000. För gas är den uppskattade årliga kostnaden cirka 4000 kr men solenergi kompenserar för detta till cirka 2000kr per år.

Även om den initiala investeringen i ett solsystem kan verka lite hög kan besparingarna över tid löna sig avsevärt. Systemet kan betala sig själv i besparingar. Men Energy.gov förklarar att besparingar kan påverkas av flera faktorer, inklusive varmvattenanvändning, systemprestanda, hemmets läge, energikostnad (så gas, el), etc.

Anställ ett proffs

Inte alla husägare kommer att läsa planerna och instruktionerna för ett gör-det-själv-varmvattensystem och känna sig redo att ta sig an projektet. De som inte har någon erfarenhet av VVS kan se till att anlita en professionell. Även om kostnaden för en professionell installation är högre än gör-det-själv, kan att anställa ett proffs spara stress och frustration. Och kanske andra kostnader också. Husägare som saknar den erfarenhet de behöver för gör-det-själv kan göra fel, vilket kan leda till högre reparationskostnader.

Husägare som är intresserade av att anlita en professionell för att installera ett solvarmvattensystem bör undersöka sina alternativ. Många webbplatser erbjuder recensioner som kan hjälpa husägare att vägleda dem till det bästa företaget för jobbet. Husägare måste också överväga sin budget och kanske vill be om uppskattningar från olika företag.

Solceller Offert: En Komplett Guide – Få Gratis Offert

Underhåll

Solvärmare kräver underhåll. Oavsett om husägare installerar sina egna eller anlitar ett proffs, kommer de att behöva schemalägga regelbundna kontroller av systemet för att säkerställa att allt fungerar som det ska. Energy.gov inkluderar en omfattande checklista över alla underhållsinspektioner som behövs för denna typ av system. Webbplatsen rekommenderar också att du läser systemets manual för mer vägledning om vad som behöver inspekteras och när.

DIY solvärmare kan spara pengar över tid. Att ta itu med det här projektet kommer att kosta husägare uppskattningsvis 2 000 USD, medan det kan kosta allt från 4 000 USD till 8 000 USD att anställa ett proffs. Men det här projektet kanske inte passar alla husägare. De som är intresserade av att välja ett solsystem men som inte känner sig säkra på gör-det-själv-metoden bör undersöka proffs inom sitt område.

Husägare som är redo för ett gör-det-själv-projekt bör se till att de säkrar alla nödvändiga tillstånd innan de tar itu med sitt solenergiinitiativ. Oavsett om solenergiprojektet slutförs av husägaren eller ett proffs, kan de årliga besparingarna öka med tiden…och så småningom kan besparingarna kompensera för projektets pris!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!