Kan smarta Hemsystem & Säkerhetssystem Öka ditt hems Värdering?

Är du intresserad att sälja ditt hus? Vi har goda nyheter till dig. Om du har ett smart hem kan du sälja ditt hus till ett mycket högre pris än de traditionella husen i ditt grannskap.

Enl. enligt rapporterna från The Association of Realtors har priset på hus med smarta säkerhetssystem säkerhetshus ökat med 8 % 2021, och de kommer till och med att öka 5,5 % mer 2022.

Även om du inte har ett smart hem och funderar på att köpa ett säkerhetssystem eller inte, tycker vi att du borde. Smart hemautomatisering förbättrar verkligen ditt fastighetsvärde, vilket innebär att en investering i en sådan kommer att förbättra din ekonomiska fördel gentemot dina konkurrenter i framtiden.

Den höga efterfrågan på hemautomation

Fastighetsmäklare kommer inte att ge dig det exakta priset på hur mycket din fastighetsvärdering kan öka om du införlivar smart teknik i den. Men du kan få en genomsnittlig uppskattning som kommer att tvinga dig att köpa sådana hem.

Ett smart säkerhetssystem ökar din egendom värdering från 5%-35%. Det kan också göra ditt liv enklare och spara pengar, samtidigt som du skyddar ditt hem och dina nära och kära från hot utifrån.

Så , tror du inte att ett hem som ger dig alla dessa möjligheter inte kommer att ge några extra pengar i fickan när du säljer det? Naturligtvis kommer det att göra det. Utöver det, om ditt hus har de bästa smarta säkerhetssystemen kommer det definitivt att öka värderingen av ditt hem ännu mer.

Smart hemsäkerhet Fördelar

Du kanske har en kort idé om att ett smart hemsäkerhetssystem kan varna dig om inkräktare försöker bryta sig in i ditt hus? Men gör inte en övervakningskamera samma jobb? Nej, det gör det inte. Ett smart hemsäkerhetssystem har fler fördelar än en övervakningskamera som förbättrar värderingen av ditt hem.

Låt oss kolla in dem!

1: Ökad säkerhet och bekvämlighet

En övervakningskamera övervakar helt enkelt ett specifikt område så att du kan se vem som kommer till ditt hus eller vem som till och med står på din veranda när du inte är hemma. Men ett smart säkerhetssystem gör mer än så.

Ett smart säkerhetssystem inkluderar en kamera eller videodörrklocka som känner igen personer som är synliga och rörelse- och sensoriska indikatorer. Det betyder att även när du sover vet du om någon försöker bryta sig in i din fastighet eftersom det här systemet varnar dig genom rörelsedetektorer och sensorer i tid.

2: Förbättrar energieffektiviteten

En grön och energieffektiv bostad står just nu högst upp på listan över många fastighetsköpare. Rapporterna från Realtor Survey 2021 visar att människor är intresserade av att spendera mer pengar på ett miljövänligt hem för framtiden, även om de måste spendera några extra dollar på det just nu.

Ett smart säkerhetssystem fungerar med flera nätverksnoder och IoT-system för att spara en omfattande mängd data. Trots det slösar inte tekniken mycket elektricitet, vilket sparar mer energi på enheterna och förbättrar planetens hälsa.

3: De är kostnadseffektiva

Ett smart säkerhetssystem kan kosta mer än en bara övervakningskamera? Men produkten är valuta för pengarna eftersom du inte behöver spendera alltför mycket pengar för att införliva den i ditt hem. Förutom att vara kostnadseffektivt ser ett smart säkerhetssystem också estetiskt tilltalande ut i ditt hem och är användarvänligt.

Men om du vill att ditt smarta säkerhetssystem ska öka ditt hems värdering måste du visa fördelarna för potentiella köpare när de besöker ditt hus. Det kommer att locka köpare mer och mer och kommer att förbättra ditt hems andrahandsvärde mer än du kan föreställa dig.

Vilka smarta hemfunktioner kommer att förbättra mitt hems värdering?

Förutom ett smart säkerhetssystem finns det massor av smarta tekniker som kan förbättra ditt hems värdering. Men om det enda syftet med att köpa ett smart hem är att öka dess fastighetsvärdering tycker vi att du bör införliva många andra tekniker som kommer att förbättra den övergripande värderingen av din fastighet, till exempel:

  1. Smart belysning: Smart belysning ökar din fastighets värdering inte bara för att det sänker din elräkning utan också för att det ökar hållbarheten av dina lampor. Du kan till och med anpassa ljuset till vilken intensitet som helst som passar ditt humör och din atmosfär, och det är ännu enklare att använda.
  2. Smart kran: Vi använder diskbänkarna ett stort antal gånger om dagen. När vi använder en smart och beröringsfri köksblandare gör det matlagningen mycket mindre krånglig. Du behöver inte röra diskbänken, vilket gör det säkrare för dig att använda utan risk för att komma i kontakt med bakterier.
  3. Smart ljudsystem: Ett smart ljudsystem är den bästa utrustningen för din underhållning som du kan lägga vantarna på under 2000-talet. Det ger dig inte bara fler strömningsval, du kan också slå på vilken låt du vill med ett flimmer från ditt röstkommando på nolltid.
  4. Smarta dörrlås: Som smarta säkerhetssystem, ett smart dörrlås ökar ditt hems säkerhet och bekvämlighet. Den kan hålla reda på vem som kommer och går ut ur ditt hus genom att skicka realtidsnotiser till din mobil. Du kan även låsa dörren automatiskt från ditt hem även om du är utanför ditt hus. Du kan också använda en app för att spåra mobil. Det finns flera appar som du kan göra detta med, däribland mspy som är en av de populäraste på marknaden.
  5. Smart kylskåp: Vi har ytterligare en smart köksutrustning på listan: ett smart kylskåp. Denna teknik håller en detaljerad koll på din inköpslista och informerar dig om du behöver köpa extra bröd eller majonnäs om du glömmer. Den håller också reda på produkternas utgångsdatum för att hjälpa dig använda dem på ett säkert sätt.

Få allting att falla på plats

Precis som ett smart säkerhetssystem kan förbättra ditt hems värdering kan de andra automatiserade teknikerna som vi har nämnt här också öka ditt fastighetsvärde.

Detta beror på att alla dessa teknologier har en sak gemensamt: hur de kan förbättra din livsstil och göra den mer bekväm och säker.

Det är därför ett smart säkerhetssystem och andra smarta automationstekniker kan öka din fastighets andrahandsvärde.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!