Kyl Hemmet utan att Förstöra Budgeten – Tips och tricks

Äldre hem kanske inte är anslutna till ett centralt luftkonditioneringssystem. När sommaren slår till kan dessa hem vara en utmaning att hålla dem svala. Kanske kan en del av bostaden inkludera central, medan andra rum är varma och eländiga.

Hur kan husägare kyla ner när central luft inte är möjlig… eller för dyrt? En energisnål bärbar AC hjälper till att kyla hemmet utan att värma upp energianvändningen eller bränna upp budgeten!

Vad är en bärbar AC ?

AC är en förkortning för luftkonditionering! En bärbar luftkonditionering är en som får plats i ett fönster eller kan flyttas till en annan plats i rummet. Och även om många kanske associerar dessa enheter med de stora skrymmande bestarna utanför fönstren, detta är inte alltid fallet.

Bärbara luftkonditioneringsenheter finns nu i elegant design. Dessa enheter kan hålla hemmet svalt, samtidigt som de ser … coola ut. Som med många hushållsapparater måste dock husägare göra sin forskning innan de köper en bärbar luftkonditionering. Alla enheter är inte energieffektiva, och det kan ge mer pengar till elräkningen.

Titta på energieffektivitetskvoten

Energieffektiviteten hos små eller bärbara luftkonditioneringsapparater noteras av energieffektivitetsförhållandet (EER). Endast bärbara luftkonditioneringsapparater använder detta mått.

Så vad är EER? Förhållandet avser förhållandet mellan kyleffekten och energitillförseln. Energin för dessa enheter är el. Här är den exakta ekvationen för att mäta EER:

Kapacitet (BTU)/ Effekt (W)

Husägare som köper en bärbar AC-enhet vill hitta alternativ med det högsta energieffektivitetsförhållandet. Dessa enheter kommer också att ha en ENERGY STAR-märkning.

För att göra jakten på energieffektiva bärbara AC-enheter mindre stressande kan husägare besöka ENERGY STAR-webbplatsen som sammanställt en lista över energieffektiva modeller.

Är bärbara AC-enheter dyra?

Husägare kan hitta bärbara AC-enheter i ganska låga prisklasser. Dessa apparater är vanligtvis inte extremt dyra. En energieffektiv modell kan dock vara lite mer än en som inte är så effektiv.

Övriga sätt att hålla elkostnaderna i schack

Bärbara luftkonditioneringsapparater fungerar via el. Även om energieffektiva modeller kan använda mindre el än andra modeller, kan husägare göra andra ändringar för att hjälpa till att maximera effektiviteten.

Välj en varmare temperatur på luftkonditioneringsapparater. Den mest energieffektiva temperaturen för luftkonditioneringens termostat är 25 grader. Detta hjälper till att säkerställa att enheten inte ständigt sätter igång och suger energi. Rummet och hemmet ska vara bekväma, inte polära!

Husägare kan också använda takfläktar för att cirkulera kall luft i rummen. Under sommaren bör bladen rotera moturs.

Samtidigt som man håller draperier och persienner öppna under dagen kan det spara husägare när det kommer till kostnaden för belysning, men under varma sommardagar orsakar solen faktiskt förödelse. Ja, solen fungerar som naturligt ljus. Men det tillför också mer värme till rummet och hemmet. Stäng draperierna!

Välj mörkläggningsgardiner för att säkerställa att inget av det varma sommarsolljuset smyger sig in i rummet. Dessa finns i många olika färger och mönster. Snygga husägare kan till och med sy sina egna!

Även om värme och kyla står för nästan hälften av hemmets energianvändning varje månad, bidrar andra faktorer också. Om du lämnar tv:n på eller lamporna kan du bränna onödig elektricitet…och lägga till på räkningen i slutet av månaden.

För husägare som har en dålig vana att släcka lampor eller koppla ur oanvända apparater, att använda Internet of Things kan hjälpa till att hålla energiavloppen under kontroll. Med hjälp av smarta kontakter och smarta powerstrips kan apparater styras via telefonen eller en annan enhet.

Husägare är oroliga att de lämnat torktumlaren igång kan bara kolla sin telefon. Och stäng av strömmen. Internet of Things börjar bli kompatibelt med många olika apparater. Och husägare kan också använda röststyrning för att slå på och stänga av prylarna i sitt hem!

En energibesiktning eller en energieffektivitetsbesiktning kan också hjälpa till att hitta och avslöja energiavlopp.

För husägare som kämpar för att hålla ett äldre hus svalt utan ett centralt luftkonditioneringssystem, dock en energieffektiv bärbar dator AC-enhet kan vara ett coolt alternativ. Välj den modell som erbjuder maximal EER till det pris som passar budgeten för att hålla dig sval under sommaren utan att värma upp energiräkningen!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!