Lån För att Renovera Huset – Tips & Guide

Oavsett om det är ett nytt badrum, kök, tillbyggnad eller energisparförbättringar måste du fundera över hur du bäst finansierar dina hemförbättringar. När det kommer till finansiering av renoveringar i ditt hem finns det en mängd olika alternativ till ditt förfogande.

Nästan 4 av 10 husägare (39 %) har skjutit upp renoveringen på grund av hindret för hur de ska finansiera sina renovering. Om du inte har sparpengar på banken som du kan använda, läs då vidare för de finansieringsalternativ som finns tillgängliga för att hjälpa dig få igång dina hemförbättringar.

Vilka är mina alternativ för att finansiera renovering av huset?

Du kan antingen finansiera dina renoveringar:

  • Med kontanter, genom att lägga om för att utöka ditt bolån och frigöra pengar, genom att ta ett säkrat husägarelån för förbättringar eller kreditkort.
  • Att använda ditt bolån för hemförbättringar ger vanligtvis de billigaste priserna. Men använd det här tillfället för att förhandla om och leta efter det bästa erbjudandet. Att byta bolån kan spara pengar och bidra till att minska effekten av ett större bolån.

Ska du finansiera ditt hemförbättringsprojekt?

Om ditt hemförbättringsprojekt kostar dig mer än du kan betala kontant finns det finansieringslösningar tillgängliga. Tänk först på hur länge du kommer att behöva betala av lånebeloppet.

Om det är en period på 12 -18 månader har de flesta nya kreditkort en introduktionsgrad på 0 %. Ett kreditkort är ett utmärkt sätt att finansiera ditt projekt om du kan betala av lånet inom den tidsramen. Om inte kan det snabbt bli dyrt.

Se till att du betalar av innan kampanjperioden är över. De flesta kreditkort kommer att lägga till all ränta du skulle ha betalat under kampanjtiden om du inte gör det. Om projektet kostar mer än vad du kan betala av på kort tid, så är ett bostadsförbättringslån eller ett bostadslån utmärkta alternativ. Båda gör att du kan få en vettig månadsbetalning under en längre tid. Gör din research och jämför lån för att hitta lån med låg ränta.

Vad är ett bostadsförbättringslån?

Ett hemförbättringslån är ett annat finansieringsalternativ när du vill arbeta med ditt hem. Det är ett lån utan säkerhet. Därför använder du inte något av hemmets eget kapital.

Det betyder också att din ränta vanligtvis är högre än ett bostadslån eftersom det inte har säkerhet. Beloppet du kan låna och lånetiden är vanligtvis lägre eftersom banken tar större risk med ett lån utan säkerhet. En fördel med detta är att om du är en ny husägare utan något eget kapital ännu, kan du fortfarande hjälpa dig att slutföra hemprojektet. Ett bostadsrenoveringslån passar även utmärkt för mindre projekt. Ett lån utan säkerhet godkänns vanligtvis mycket snabbare än ett bolån. Du kan starta ditt projekt tidigare och inte ta itu med en värdering eller behöva betala avslutande kostnader.

Ska du använda ett privatlån för att renovera hem?

Om du har mindre projekt som inte kostar lika mycket kan ett personligt lån fungera för dig, och du kommer inte att använda det kapital du har byggt i ditt hem. Räntorna på ett privatlån baseras på din kredit och är därför ofta högre än räntan på ett bolån. Räntehöjningen beror på att det är ett privatlån utan säkerhet utan något som säkrar det. Till skillnad från ett bolån är ditt hem säkerheten om du inte betalar tillbaka lånet.

Om du bestämmer dig för att använda ett privatlån kommer mängden pengar du kan låna och din ränta att variera beroende på din kredit. Bra kreditvärdighet innebär vanligtvis en lägre ränta och att du kan låna mer. Om du har dålig kredit kan du kanske ändå få ett lån. Generellt är det belopp du kan låna lägre och räntan högre. Återbetalningstiden för ett privatlån är vanligtvis två till fem år med tanke på att lånebeloppen ofta är mindre än bostadslån.

Krav & begränsningar

När du är kvalificerad för ett renoveringslån kommer du att omfattas av en mängd olika riktlinjer och begränsningar. Vissa flesta renoveringslån kräver att du bor i bostaden som din primära bostad. Det finns gränser för hur mycket pengar du kan låna och för vilken typ av projekt du använder dem till.

Du måste använda licensierade entreprenörer för alla strukturella, el- eller VVS-renoveringar så att arbetet blir fackmannamässigt utfört. Din bolånegivare vill skydda sina tillgångar tills lånet är löst. Så det går inte att kompromissa på kvalitén på arbetet. Du och dina entreprenörer måste följa en fastställd betalningsplan. Och du kan behöva arbeta med en konsult för att hantera renoveringsprocessen.

Bästa och sämsta hemförbättringsprojekten

Innan du slår en vägg, väljer färg eller börjar inreda hemmakontoret du planerar att lägga till, tänk på dina långsiktiga mål för ditt hem och din familj. Renoverar du för att göra ditt hem säkrare, bekvämare och mer energieffektivt? Eller har du stora visioner om att göra stora vinster när du säljer bostaden nästa år?

Även om det är helt rimligt och önskvärt att omforma ditt hem för att bättre passa dina behov, din budget och dina intressen, förvänta dig inte att få igen pengarna och mer därtill vid återförsäljning. Husägare får sällan tillbaka 100 % av pengarna som spenderas på ombyggnadsprojekt. Ja, ett extra badrum, uppdaterat kök eller markpool kan förbättra ditt eget kapital och andrahandsvärde. Men inte alltid tillräckligt för att betala för sig själv. Det är med andra ord ingenting du bör räkna med.

Faktum är att de hemförbättringar som tenderar att generera den bästa avkastningen på investeringen är några av de minst spännande, som glasfiberisolering för vinden, en ny ytterdörr i stål, mindre köksrenoveringar och byten av garagedörr och linkande.

Låntagare ser den sämsta avkastningen från sådana attraktiva projekt som ett badrumstillägg, installation av en uteplats på bakgården, större eller mindre badrumsrenoveringar och större köksrenoveringar. Även om sådana renoveringar kanske inte betalar sig själva, kan de öka ditt hems kapital och värde. Om renoveringar gör dig gladare, stoltare och mer bekväm i ditt hem – och du har råd med kostnaden och krånglet – kan ett renoveringslån vara väl värt investeringen.

Tips och röda flaggor

Hemförbättringar och de ekonomiska åtaganden som följer med dem är en enorm investering av dina pengar, tid och energi.

Handla lika noggrant för ditt renoveringslån som du gjorde för ditt hus.

Shoppa runt och prata med mer än en långivare, ägna stor uppmärksamhet åt priser och villkor, stängningskostnader och avgifter.

Se upp för ballongbetalningar, ett stort engångsbelopp som ska betalas innan du kan betala av ditt lån. Du vill inte bli förvånad bara när du ser fram emot att bli klar med lånebetalningarna.

Se bortom räntan. Den lägsta räntan indikerar inte alltid det billigaste eller bästa lånet för dig.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!