Köksrenoveringsidéer För Små Kök

Många hem, lägenheter och radhus är designade med mindre kök. Husägare tror ofta att små kök känns trångt och föga inbjudande, men det är inte nödvändigtvis sant.

Det finns många sätt att förvandla ett litet kök till det välkomnande och funktionella köket du drömmer om. Bli inspirerad av dessa små köksrenoveringsidéer!

Fokus på funktion

Köket är ofta tänkt som navet i hemmet eftersom det används som en plats för att laga mat, äta, prata och koppla av. Många människor lagrar också post, pappersarbete och skolarbete i eller nära sina kök.

Ett litet kök kan helt enkelt inte tjäna många syften. Kökets huvudfunktion är matlagning, så detta bör vara i fokus för din ombyggnad. Fokus på matlagning hjälper dig att maximera varje tum av utrymmet i ditt kök.

Inkludera glas i designen

Glasets genomskinlighet kan få ditt kök att verka mer öppet och rymligt, så hitta unika sätt att införliva detta material i din ombyggnad.

Överväg till exempel att lägga till några skåp med glasdörrar till ditt kök. Du kan också använda glasplattor på din köksbänk eller backsplash för att lysa upp rummet.

Även något så enkelt som att hänga en glasspegel kan drastiskt förändra energin i ditt kök och få det att kännas mer inbjudande.

Bli av med overhead Skåp

Overheadskåp kan hjälpa och få ett litet kök att se och kännas mindre, så överväg att bli av med dem under din ombyggnad.

Du behöver dock inte offra detta värdefulla lagringsutrymme. Helt enkelt byt ut dina överskåp mot öppna hyllor, vilket ger samma mängd förvaringsutrymme och får ditt kök att verka större och mer öppet.

Detta är en av de bästa små köksrenoveringsidéerna eftersom det låter dig skapa en illusion av mer utrymme utan att lägga till kvadratmeter till ditt kök.

Välj ljusneutrala färger

Mörka färger kan se eleganta och sofistikerade ut, men de är inte rätt för små kök. Pastellfärger eller ljusa neutrala färger reflekterar ljus, så att använda dessa färger i köket kommer att få utrymmet att verka mycket större.

Du kan fortfarande lägga till färgklickar med kökshanddukar, mattor och roliga tillbehör, men det övergripande färgschemat bör vara neutralt.

Byt till Små apparater

Du måste få ut det mesta av varje tum i ditt små kök, så slösa inte utrymme på överdimensionerade inventarier och apparater.

Välj till exempel ett handfat med ett handfat istället för ett handfat med dubbla handfat. Denna enkla strömbrytare kan skapa ytterligare 12 tum i bänkskivan, vilket kommer att göra ditt kök mer funktionellt och visuellt tilltalande.

Tänk stort när det kommer till golv

Många husägare fokuserar på att byta ut sina bänkskivor och skåp under en köksrenovering, men det är inte de enda delarna i köket som behöver uppdateras. Golvet har en betydande inverkan på kökets utseende och känsla, så det är viktigt att välja rätt material.

Få ditt kök att se rymligare ut genom att tänka stort när det kommer till golv. Gör inte misstaget att välja små kakel eller korta och tunna träplankor till ditt köksgolv. Dessa val är alldeles för upptagna och röriga för ett litet kök. Välj istället stora golvplattor eller träplankor som är breda och långa. Att lägga ner dessa golvmaterial öppnar omedelbart upp utrymmet.

Installera en skjutdörr till skafferi

Det kan vara svårt att komma åt maten i ditt skafferi om dörren svänger utåt i ditt små kök. Dessutom, om du lämnar den här dörren öppen kan drastiskt minska storleken på ditt kök och göra det svårt att flytta runt medan du lagar mat.

Lös detta problem genom att ersätta din skafferidörr med en skjutdörr så att du kan komma åt din mat utan att känna dig trång. Detta är ett bra tillägg till alla typer av kök, men det fungerar särskilt bra i rustika hem eller hus i bondgårdsstil.

Let There Be Light and Airy Lighting

Pendelbelysning används för att tillföra mer ljus till kök av alla storlekar. Men fel taklampa kan tynga ner ditt kök och få det att kännas lite klaustrofobiskt.

Försök att undvika stora eller mörkfärgade hängande armaturer eftersom dessa kan överväldiga ett litet köksutrymme. Sök istället efter armaturer som är ljusa och enkla så att de kan lysa upp ditt kök utan att få det att verka som om det är lika stort som en garderob.

Bring Your Kitchen Remodeling Vision till Liv

Känner du dig inspirerad av dessa ombyggnadsidéer? Om så är fallet är det nu den perfekta tiden att börja renovera ditt kök. En köksrenovering är definitivt inte ett gör-det-själv-jobb, så se till att du hittar en pålitlig entreprenör som kan förverkliga din vision!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!