8 Miljöförbättringar du kan göra i Ditt Hem

En av de viktigaste faktorerna vid renovering av hemmet och förbättring nuförtiden är miljön. Även om varje person och hushåll har olika standarder och prioriteringar för hur de väljer att ta hand om planeten, finns det så många små saker som vem som helst kan göra, oavsett situation. Oavsett om du planerar att renovera ditt hem snart, eller om du gillar saker precis som de är, kan du göra små förändringar och förbättringar i alla delar av ditt hem för att gynna planeten bara lite mer.

Oavsett om du vill göra stora förändringar och gå helt och hållet noll eller noll avfall, eller om du hellre vill ta saker steg för steg först, det finns så många sätt du kan förbättra ditt hem för att göra en bättre miljöpåverkan. Från små strömbrytare som torktumlare till större åtaganden som kompostering, du behöver inte vänta med att förbättra ditt hem eller ditt koldioxidavtryck. Du kan börja när det känns rätt för dig. Här är åtta av de bästa snabba miljöförbättringar och byten du kan göra just nu.

1. Lakan för torktumlare

Om du älskar att din tvätt ska lukta fräscht och rent direkt från torktumlaren, kanske du är ett stort fan av torktumlare. Men torkdukar producerar faktiskt onödigt avfall, eftersom de är engångsbruk. Istället för att köpa nya torkdukar varje gång du tar slut bara för att slänga dem, är ulltorkbollen ett bra avfallsfritt alternativ. Torktumlare fungerar precis som torktumlare, men utan avfall. Du kan till och med använda eteriska oljor för vilken doft du än vill ha i din tvätt.

2. Plastpåsar för återanvändbara behållare

När man flyttar över till köket är matförvaring ett annat område som folk inte ofta inser kan skapa mycket avfall. Om du brukar använda många plastpåsar i ditt hus är ett enkelt byte du kan göra i köket att helt enkelt sluta ta med plastpåsar in i huset och istället använda återanvändbara behållare. Från återanvändbara zip-påsar till tupperware och bento-lådor, det finns så många alternativ. De hjälper inte bara planeten, de kan också spara pengar för dig.

3. Ny inredning för sparsam inredning

När det kommer till heminredning, om du planerar att ta med några nya saker i ditt hem, kanske du vill stanna upp och fundera över var du handlar. Hållbarhet handlar om att återanvända när det är möjligt, så att snåla med din inredning är ett av de bästa sätten att återanvända gamla föremål. Istället för att gå någonstans med helt nya föremål kan det vara lika fantastiskt att hitta något helt unikt och nytt för dig. Dessutom kan detta också spara pengar.

4. Standardduschmunstycken för lågflödesduschmunstycken

Om du tar över saker till badrummet, om du råkar vara orolig över din vattenanvändning, kan du installera lågflödesduschmunstycken för att ersätta dina vanliga. räkna minuterna du är i duschen. Dessutom kräver detta inte att du river ut några större armaturer, så du kan göra det snabbt och enkelt.

5. Pergamentpapper för silikonbakplåtar

Tillbaka i köket, ett annat sparande och miljövänligt byte du kan göra är att byta ut bakplåtspapper eller stanniol mot silikonbakmattor. Precis som engångsalternativen, sitter bakplåtspapper av silikon på vanliga bakplåtar som ett nonstick-skyddande lager för kakor, pommes frites eller annan ugnsmat du kan tänka dig. Genom att göra dessa till en häftklammer i köket kan du minska på avfallet och aldrig mer oroa dig för att köpa bakplåtspapper.

6. Standard temperaturkontroller för smarta

Smarta hem är på modet, och av goda skäl. Om du vill introducera smarta element i ditt hem är temperaturkontroll en av de bästa för miljön. Genom att introducera tidsinställda och reglerade termostatkontroller kan du få den att justera därefter och inte behöva oroa dig för att göra det själv. Detta är inte bara bättre för miljön, utan det är också mycket lättare för dig.

7. Standard glödlampor för energieffektiva glödlampor

Ett annat hembyte du kan genomföra runt om är att använda energieffektiva eller LED-lampor runt ditt hus för att spara energi. Även om energisparande glödlampor brukade vara svåra att få tag på, är de faktiskt mycket vanligare nu än du kanske förväntar dig. Byt bara ut dina glödlampor när de dör ut, och du kan börja spara energi.

8. Standard papperskorgen för kompostering

Om din familj tenderar att slänga mat, papper, skrot eller egentligen något biologiskt nedbrytbart kan kompostering vara något för dig. Kompostering tar skräp och ger tillbaka till jorden, snarare än att fylla deponier. Även om du är nybörjare kan du börja smått och arbeta dig uppåt. Du kan till och med kolla in resurser för kompostering i samhället om de är tillgängliga i ditt område.

Enkla miljöförbättringar i hemmet

Om du bry dig om planeten, det finns så mycket du kan göra i ditt eget hem för att ställa upp och ge en hjälpande hand. Från din belysning till din inredning – och till och med ditt skräp – du kan bidra till en bättre värld ett steg i taget med miljöförbättringar i hemmet.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!