Moderna Väggdekorationsidéer för ett Elegant Vardagsrum

Vardagsrummet är den “livligaste” platsen i huset där alla familjemedlemmar sitter tillsammans och spenderar kvalitetstid med varandra. Eftersom det är ett perfekt utrymme för att umgås i huset bör vi hålla det väl inrett för att dra allas uppmärksamhet.

Oavsett om det handlar om att underhålla gäster, om vi planerar att ordna en fest, eller vill ha kvicka sessioner över te med våra favoritmänniskor, det bästa sättet är att använda vardagsrummet.

Idéer för modern väggdekor för vardagsrum

Istället för om du tittar på tv ensam i ditt sovrum, skulle det vara fantastiskt att se din favorit fotbollsmatch eller film tillsammans med din familj. För detta ändamål skulle ett vardagsrum med tv vara en bra idé. Du kan sätta tapeter och ha hyllor ovanpå TV:n eller dekorera hela väggen med en träpanelbakgrund. Det skulle vara idealiskt för att hålla tv:n åt höger och en stående lampa på vänster sida med ett par stora prydnadsföremål eller en stor klocka emellan.

Du kan också leka med lamporna som ger ditt vardagsrum en elegant look. Du kan också ställa en hylla under eller över TV:n i vardagsrummet och placera böcker eller stora prydnadsföremål på den. Du kan återigen satsa på kuber med öppen rygg och förvara dekorativa föremål där. Att placera barns färgglada böcker mot framsidan kan också få det att se livligt ut.

Tapet

Se bakgrundsbilder som din bästa vän, eftersom dessa är ett annat bra sätt att lägga till textur och färg. Det är upp till dig att gå för en enda vägg eller att få hela rummet tapetserat. Om vardagsrummet är litet, gå för en enda vägg för att inte känna sig överbelastad. Du kan välja design beroende på det övergripande temat för platsen. Du kan välja blomarrangemang, geometriska, tropiska tapeter eller något annat som har ett tema i åtanke.

Visa tid och datum

Du kan välja att visa en stor kalender på din vardagsrumsvägg med ett valfritt datum markerat på den. Vare sig det är din födelsedag, din bröllopsdag eller dagen du välsignades med ditt första barn. En stor väggklocka har sin skönhet. Du kan ha en vintageklocka, en rustik klocka, en Hawthorne-tornklocka och många andra alternativ att välja mellan.

Bilder och ramar

En bild säger mer än tusen ord. Det skulle vara en bra idé att dekorera din vägg med bilder. Du kan komma på olika idéer för att sätta ihop bilderna.

Dekorativ väggkarta

Om du har ett vardagsrum med mörkt tema kan du satsa på en svart dekorativ väggkarta på din vita vägg. Det finns några sätt att visa den dekorativa väggkartan på din vägg.

Välj från att porträttera en svart stor väggkarta eller en flerfärgad väggkarta där varje kontinent eller land är olika. Om du är en resenär, lägg din minnesvärda bild från när du besökte, och peka på platsen. Om du till exempel nyligen besökte ett land, lägg en bild från ditt besök längst ner på kartan som pekar mot ditt resemål. På samma sätt kan du ha olika klockor runt kartan, som indikerar olika tidszoner.

Väggkonst i tre delar

Ett annat fantastiskt sätt att dekorera din favoritvägg i vardagsrummet är tredelad väggkonst. Det skulle se bra ut bakom soffan eller precis ovanför konsolbordet. En stor visning av tredelad väggkonst skulle se vackert ut på en plan vägg i vardagsrummet. Det är en bild uppdelad i tre dukar som ger den ett attraktivt utseende.

Skapa ett familjefotogalleri

Det skulle vara en bra idé att sammanföra din bild och sätta ihop dem till ett vackert familjefotogalleri. Du kan också välja att lägga bilderna i en sekvens som om det vore en tidslinje över händelser genom åren.

Halvmålad konst

Halvmålad konst är en annan utmärkt visningsidé för din vardagsrumsvägg. Det är tanken att rita en ofullständig bild. Hälften o f duken lämnas tom, där den andra halvan är målad. Det verkar som om en hel bild ritas; men något döljer hälften av det.

Modern rustik väggdekor

Att ge en rustik touch till dina väggar eller använda rustika dekorativa föremål kan föra samman en klassisk arkitektonisk look såväl som en modern touch till din plats. Det finns många rustika väggdekorationer idéer tillgängliga, och du kan komma på dina egna idéer också.

Rustikt tegel vägg

Den rustika tegelväggen ger ditt vardagsrum en klassisk eller lantlig touch. På dina väggar där du inte kan använda väggbonaderna ger den rustika touchen en traditionell men modern känsla. Se till att du använder rätt belysning på dessa väggar och ha en matta runt om så att den ser komplett ut.

Rustik fotoram av träpallar

Du kan också sätta tre stora eller ett collage av mindre rustika träpallar fotoramar på en vanlig vägg. Rustika pallramar ger ditt område en vacker touch och fungerar som en bro mellan modern och gammal arkitektonisk design.

Rustik hyllor

Flytande rustika hyllor är ett annat utmärkt alternativ att överväga. Du kan ha tre stora rustika hyllor på en vanlig vit vägg och fylla ut utrymmet med de vackra prydnadsföremålen du kan tänka dig.

Rustik hängande lyktor

Du kan dekorera din vardagsrumsvägg med rustik hängning lyktor på en vit tegelvägg också. Det kommer att ge ditt vardagsrum en elegant men ändå klassisk look.

Gör-det-själv-väggdekoration

Att lämna dina väggar tomma kan göra de ser tråkiga ut ibland. Väggdekoration med saker att köpa kan vara dyrt. Du kan alltid komma på idéer för att skapa dekorativa föremål i vardagsrummet hemma.

Vägghängande garn

Det finns flera idéer för att visa upp garnväggen i ditt vardagsrum. Du kan visa ett sytt broderi skuret i geometriska former som en uppsättning om tre, vilket ger det en abstrakt målning. Den kan också visas som en fransväggsklädsel eller ett mopphuvud genom att hänga den på en träpinne på väggen.

En annan vacker metod att visa upp garnvägg är genom att sätta garnfransar på en ring, täcka den helt. Detta gjort med flera färger kommer att ge det ett levande utseende. Garnvägg kan även visas som tofsar. Med varje tofs placerad på ett par tums avstånd – en väggupphängning som gör ett gäng pom-poms i flera färger. Du kan också ha bra utställningar av nagel- och garnväggkonst för dina vardagsrumsväggar.

Korgvägg

Korgvägg är en ny trend. Det är en enkel samling av stora och små korgbrickor, oftast bakom soffväggen. Även om dessa enkelt kan köpas online eller från marknaden, kan du alltid spendera lite tid hemma. Kom på några briljanta idéer för korgvägg. Planera det enligt det övergripande temat för ditt vardagsrum för att få det att se livligare ut.

Slutsats

Att göra ditt hem vackert är allas önskan. Vi delade några moderna väggdekorationer idéer för ditt vardagsrum. Du kan alltid komma på egna fantastiska idéer och ge ditt vardagsrum det eleganta utseende det förtjänar.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!