Modernisera Fastighetshus med Fastighetsboxar – Tips och Dess fördelar

När det kommer till brev och paket står flerbostadshus och samfälligheter för stora utmaningar. Post och paketlösningarna är osmidiga och omoderna där varje person normalt har en brevlåda eller brevinkast i dörren. Kanske finns

Allt fler flerbostadshus och samfälligheter har därför under de senaste åren valt att införa fastighetsboxar för post och paket. Funderar du på om fastighetsboxar skulle vara en bra lösning för ditt fastighetshus eller samfällighet? Låt oss ta en titt på de främsta anledningarna till deras ökade popularitet och deras fördelar.

Mindre spring i trapphuset

En stor fördel med att installera fastighetsboxar i fastighetshus är att minska spring i trapphuset. Och desto fler som bor i huset, desto mer spring blir det givetvis.

Många fastighetshus är idag fortfarande väldigt omoderna när det kommer till leverans av brev och paket och har fortfarande brevinkast via dörren eller olika typer av brevlådor utanför varje lägenhetsdörr. Detta skapar givetvis väldigt mycket spring i trapphuset när brevbäraren, en efter en måste gå och dela ut posten i trapphuset. Lägg sedan på det faktum att budbilar och leveranser av saker som de boende handlar på nätet också ska levereras under dagtid. Med det sagt är det lätt att se hur det snabbt kan bli väldigt mycket spring i trapphuset.

En allt mer populär lösning för detta är därför att installera moderna fastighetsboxar på entréplan i fastighetshuset. På detta sätt undviker man spring i trapphuset och man gör samtidigt både brevbärare och bud glada att slippa springa trappa upp och trappa ner.

Detta för oss till nästa punkt.

Enklare leveranser av paket

I takt med att e-handeln växer ökar också antalet leveranser av paket som levereras utöver klassiska brev. När det kommer till leverans av paket finns det olika typer av leveranssätt men det har blivit allt mer populärt att få det hem till dörren.

Problemet här är dock att många inte här hemma under dagtid vilket är tiden då de flesta leveranser sker. En del väljer därför att få paketet skickat till ett utlämningsställe för att hämta det senare. Detta tar dock både tid och energi och är ganska osmidigt. Ett annat alternativ är att godkänna att paketet lämnas utanför din dörr tills du kommer hem men detta är givetvis inte idealt eftersom du inte vet om paketet ligger kvar när du kommer hem.

Fastighetsboxar kan även lösa detta problem i form att att de kan möjliggöra att paketleveranser kan lämnas säkra och inlåsta i boxarna även när du inte är hemma. De är sedan redo att hämtas av dig när du kommer hem.

Mindre trafik inne på området

Om du bor i en samfällighet med flera fastigheter kommer leverans-och budbilar behöva köra in på området och runt till alla fastigheter en efter en för att leverera post och paket. Genom att göra så att post-och budbilar enbart behöver köra till ett fåtal post och paketboxar kan man minska trafiken inne på området och därmed få det lugnare för alla som bor där.

Detsamma gäller givetvis om du bor i ett fastighetshus med en innergård eller liknande där primärt de boende och bud-och postbilar kör.

Om det är många fastigheter i ett bostadsområde inom en samfällighet blir det lätt mycket trafik för leveranser under dagarna. Inte minst ska brevbäraren bära ut post varje eller varannan dag till alla boenden. Men ovanpå detta ska folk även få hem leveranser av diverse bud-och fraktfirmor , något som dessutom ökar i takt med att E-handeln växer.

Säker lösning

Även om det är vanligt med brevinkast i äldre fastigheter har faktiskt en hel del av dem ett brevfack precis utanför dörren. Detta är givetvis inte idealt för säkerhet. Även om ett brevinkast är en betydligt säkrare lösning för dina brev kan det kännas lite omodernt idag. Dessutom innebär det att folk kan kika in i din bostad igenom brevinkast vilket är någonting som de flesta helst skulle vilja undvika.

Fastighetsboxar däremot erbjuder maximal säkerhet för både brev och paket. Givetvis finns det olika tillverkare av säkerhetsboxar som alla håller olika kvalitet och säkerhet, men väljer du eller din förening att köpa in boxar bör du välja de som erbjuder maximal säkerhet. Välj de med högsta (2) Säkerhetsklass, små inkast för att förhindra uppfiskning av post samt dubbla brytskydd i centraldörr och luckor för att säkerställa att brev och paket hålls säkra.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!