MVB tar uppdraget att bygga enorm logistikfastighet i Åstorp i samarbete med Panattoni

MVB, ett av Sveriges största privatägda byggföretag, har kontrakterats som byggentreprenör för ett storskaligt projekt i Åstorp, Skåne. Uppdraget kommer från Panattoni, Europas största utvecklare av logistik- och industrifastigheter. Projektet består av att bygga en logistikfastighet på 46 000 kvadratmeter, en investering som markerar Panattonis fortsatta tillväxt på den svenska marknaden.

Panattoni har tidigare gjort ett starkt intryck på den svenska marknaden genom snabba och effektiva projekt, främst i mellersta Sverige. Detta har etablerat dem som en tung aktör inom logistik- och industrifastighetsutveckling. Företaget har nu tecknat ett avtal med Södervidden Fastigheter för ett 77 000 kvadratmeter stort område i Åstorp, beläget strategiskt längs med E4 med optimal skylt- och logistikposition.

“Vi ser fram emot att tillsammans med Panattoni utveckla en modern industrifastighet för logistik. Fastigheten i Åstorp kommer att byggas med höga krav och miljöcertifieras enligt Breeam Excellent, vilket ligger i linje med både Panattonis och MVB:s arbete kring hållbarhet,” säger Thomas Ellkvist, VD på MVB Syd.

Panattoni har sedan start haft en plan att erbjuda logistikfastigheter inom den så kallade gyllene triangeln; Stockholm, Göteborg och Skåne. Med anknytning till Helsingborgsregionen, Köpenhamn och resten av kontinenten, blir Åstorp en viktig del av denna plan. Enligt Fredrik Jagersjö Rosell, VD för Panattoni Sverige, kommer hyresgäster inom kort att kunna erbjuda helt nya och flexibla lagerlokaler från omkring 5 000 kvadratmeter och uppåt.

Byggstarten för projektet är planerad till juni 2023, med beräknad inflyttning i september 2024. Trots projektets omfattning och komplexitet, är MVB:s ledning säker på att de kan leverera en högkvalitativ och funktionell fastighet inom den givna tidsramen. “Projektet har en kort byggtid men vi har stor erfarenhet av att bygga stora, komplexa projekt i högt tempo. Nu ska vi se till så att vi levererar en riktigt högkvalitativ och funktionell fastighet,” säger Thomas Ellkvist.

Denna utveckling markerar ytterligare en milstolpe för MVB, som har cirka 500 medarbetare fördelade på fyra regionala bolag: MVB Syd i Skåne, MVB Väst i Västra Götaland och Halland, MVB Öst i Stockholm inklusive Mälardalen samt MVB Nord i Västerbotten och Norrbotten. MVB:s styrka ligger i deras lokala närhet till kunden och marknaden, en platt entreprenörsdriven organisation, och finansiell styrka genom koncernen.

Denna nyhet om det stora byggprojektet i Åstorp illustrerar den fortsatta tillväxten och dynamiken inom logistik- och byggsektorn, särskilt i södra Sverige. Det markerar också det fortsatta engagemanget för hållbar utveckling inom industrin, med MVB och Panattonis gemensamma strävan att uppnå Breeam Excellent certifiering för projektet, vilket speglar en stark inriktning på miljöhänsyn och hållbarhet.

Foto: Panattoni

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!