NCC Får Uppdrag att Renovera & Modernisera Avicii Arena

NCC, det framstående nordiska byggföretaget, ska genomföra en betydande renovering och modernisering av Avicii Arena, tidigare känd som Stockholm Globe Arena. Projektet kommer att utföras i totalentreprenad tillsammans med Stockholm Globe Arena Fastigheter AB (SGA Fastigheter), vilket är ett dotterbolag till Stockholms stad. Det totala kontraktsvärdet beräknas till omkring 700 miljoner svenska kronor.

Avicii Arena, en av Sveriges mest besökta evenemangsplatser, stod färdig 1989 med NCC som huvudbyggherre. Den spektakulära konstruktionen kompletterades senare 2010 med glasgondolerna SkyView. NCC har nu åtagit sig att leda den stora omvandlingen av arenan, två år efter att den döptes om till Avicii Arena.

Mats Viker, VD för SGA Fastigheter, kommenterar: “Under flera år har SGA Fastigheter strävat efter att hitta det optimala sättet att förbättra Avicii Arena för framtida generationer, inom ramar som fastställts av Stockholms kommunfullmäktige. Vi har samarbetat med några av de bästa internationella konsulterna i Europa för att planera renoveringen, och vi välkomnar nu NCC som vår partner i detta projekt.”

NCC:s uppdrag kommer att innefatta en total ombyggnation av arenan för att skapa en mer flexibel och intim atmosfär för publiken. Nya gondol-lounger och en ringkonstruktion över arenans ekvator kommer att tillkomma, tillsammans med en ny rigg och rörliga paneler.

Henrik Landelius, affärsområdeschef på NCC Building Sweden, uttalar sig: “Att förnya en komplex och unik byggnad som Avicii Arena kräver varsamhet, respekt för byggnadens historiska karaktär och en stark fokus på modern teknik och krav. Vi är mycket stolta över att få återvända till detta landmärke som NCC byggde, utvecklade och nu ska modernisera.”

Avicii Arena är ett av Stockholms mest berömda landmärken och är blåklassad av Stadsmuseet i Stockholm, vilket innebär att den bedöms vara av särskilt kulturellt värde. SGA Fastigheter och NCC har samarbetat med ett internationellt designteam för att bevara detta värde genom projektet.

Projektet förväntas vara slutfört i början av 2025. Kontraktet beräknas till totalt cirka 700 miljoner kronor och kommer att bokföras under andra kvartalet 2023 inom NCC Building Sweden.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!