NCC inleder de avslutande projekten i Framtidens Sjukhus vid Nyköpings lasarett

NCC, ett av de ledande byggföretagen i Norden, har fått uppdraget av Region Sörmland att renovera och ombygga fem våningsplan i två befintliga vårdbyggnader på Nyköpings lasarett. Dessa två projekt markerar slutet på det strategiska partnerskapet mellan NCC och Region Sörmland, ett samarbete som inleddes i juni 2015. Ordervärdet för dessa slutprojekt uppgår till totalt cirka 270 miljoner kronor​.

“Vi har haft ett fint samarbete med NCC under många år nu och det är med både glädje och visst vemod som vi nu inleder de sista delprojekten i denna stora satsning som ingår i Framtidens Sjukhus,” säger Mathias Hjelte, förvaltare vid Nyköpings lasarett. “Vi ser fram emot att flytta in i nya, fina, moderna och framför allt verksamhetsanpassade lokaler”​.

NCC kommer att renovera och anpassa byggnaderna N1 och N2 till dagens verksamhet. Byggnaderna, som ursprungligen byggdes på 1970-talet, kommer att genomgå rivningsarbete, rumsbildning och installation av nya system​.

“Samarbetet med Region Sörmland och våra samverkanspartners har vuxit sig starkt med åren och vi har samlat på oss mycket erfarenhet och kunskap som vi haft stor nytta av genom de många delprojekten,” säger Henrik Landelius, affärsområdeschef på NCC. “Vi ser nu fram emot att slutföra renoveringen av Nyköpings lasarett och ta dessa värdefulla lärdomar vidare in i nya projekt”​.

Arbetet med projektering är redan igång, och byggproduktionen beräknas starta våren 2024. Detta kommer att ske när verksamheterna som för närvarande sitter i dessa byggnader har flyttat in i de nya lokaler som NCC redan har färdigställt​.

N2 byggnaden ska vara färdig till sommaren 2025 och N1 förväntas vara färdigställd vid årsskiftet 2025/26​.

NCC, som är expert på att driva komplexa byggprocesser, bidrar till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Företaget omsatte cirka 54 miljarder SEK 2022 och har 12 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm​.

Bild: NCC

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!