NCC Säljer Byggjätten Bergnäset till REMONDIS – En Affär Värd 175 MSEK

NCC, ett av de ledande företagen inom bygg- och fastighetsutveckling i Norden, har meddelat att de säljer Bergnäset Ställningsmontage AB, ett av Sveriges största företag inom byggnadsställningar, till REMONDIS Maintenance & Services Sweden AB. Försäljningen förväntas ge en positiv resultateffekt på omkring 175 miljoner svenska kronor (MSEK) i affärsområde Infrastructure när den slutförs, vilket beräknas ske i det tredje kvartalet 2023.

Bergnäset, ett helägt dotterbolag till NCC, är en betydande aktör inom byggnadsställningar med en stark kundbas inom industri-, energi- och byggsektorn. Bolaget har cirka 280 anställda och verksamheten är främst baserad i norra Sverige.

Kenneth Nilsson, affärsområdeschef på NCC Infrastructure, kommenterade försäljningen genom att säga: “NCC har gjort Bergnäset till en konkurrenskraftig aktör. Men deras serviceverksamhet skiljer sig från vår projektstyrda kärnaffär och verksamheten har få synergier med andra delar av NCC. Med REMONDIS Maintenance & Services Sweden som ägare kommer bolaget få en bra möjlighet att kunna utvecklas ytterligare”.

REMONDIS Maintenance & Services Sweden AB, del av REMONDIS Group, ett av världens största företag inom återvinning, service och vattensektorn, ser fram emot att välkomna Bergnäset till deras verksamhet. Jürgen Lennertz, VD för REMONDIS Maintenance & Services Group, uttryckte sin entusiasm över förvärvet och sa, “Förvärvet av Bergnäset innebär en unik möjlighet för oss att ytterligare öka vår kärnverksamhet i Sverige. Bergnäset är ett av Sveriges största ställningsföretag och har med sina mycket kompetenta medarbetare ett gott rykte och mångåriga erfarenhet på marknaden för industriellt ställningsmontage.”.

Förvärvet innebär att REMONDIS Maintenance & Services Sweden AB tar över samtliga aktier i företaget samt alla pågående kontrakt och anställda. Affären förväntas avslutas under det tredje kvartalet 2023 och är villkorad av sedvanlig anmälan till svenska konkurrensmyndigheter.

Denna försäljning markerar ett betydande steg i NCC:s strategi att fokusera på sin kärnverksamhet och speglar det fortsatta engagemanget att stärka sin position inom bygg- och fastighetsutveckling.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!