NCC tar stora steg i att stärka Uppsalas studentbostadsmarknad med bygget av 276 nya studentbostäder

NCC, ett ledande byggföretag i Norden, har åtagit sig att bygga 276 studentbostäder i Kåbo, en central stadsdel i Uppsala. Projektet, som kallas Fältläkaren, utförs som totalentreprenad i samarbete med Uppsalahem och har ett orderbelopp på cirka 260 MSEK​.

“Jag är oerhört glad och stolt över att vi nu äntligen kommer loss med att bygga nya hyresrätter i Uppsala. Nu sätter vi spaden i marken och fortsätter arbetet med att bidra till att Uppsala blir en ännu bättre studentstad,” sa Mattias Tegefjord, VD för Uppsalahem​.

Projektet Fältläkaren innebär att det ska byggas 276 lägenheter som kommer att fördelas i tre huskroppar med fem våningar vardera. Lägenheterna kommer att ha 1-2 rum med storlekar mellan 25-40 kvadratmeter​.

De senaste 15 åren har parterna tillsammans slutfört över 2 000 bostäder. Den första markbrytningen för projektet Fältläkaren, som kommer att lägga till ytterligare 276 bostäder till denna total, planeras till den 21 juni​.

“Tillsammans med Uppsalahem har vi haft ett givande projekteringsarbete där vi utmanade detaljplanen och lyckades tillskapa fler kvadratmeter, till en yta motsvarande cirka 25 extra lägenheter. Studentbostäderna är funktionella och blir ett efterlängtat tillskott på studenternas bostadsmarknad i Uppsala,” sa Henrik Landelius, affärsområdeschef på NCC Building Sweden​.

Den första inflyttningen förväntas ske mot slutet av 2024 och hela projektet planeras vara färdigställt 2026. Affären uppgår till cirka 260 MSEK och orderregistrerades i det andra kvartalet 2023 i affärsområdet NCC Building Sweden​.

NCC, som omsatte cirka 53 miljarder SEK och hade 13 000 anställda 2021, är ett expert på att driva komplexa byggprocesser. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial​.

Bild: Sweco

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!