Nordic Hotels & Resorts Förvärvar Det Ikoniska Admiral Hotel i Köpenhamn

Ett av Köpenhamns mest älskade landmärken, Admiral Hotel, har nu fått en ny ägare och kommer att bli en del av Nordic Hotels & Resorts portfölj, som drivs av Strawberry-gruppen. Med över 200 år av historia och en oslagbar plats vid Nyhavn med panoramautsikt över Köpenhamns hamn, har Admiral Hotel lockat resenärer från hela världen. Denna övergång markerar inte bara en expansion av Nordic Hotels & Resorts, utan också en hyllning till den danska hotellindustrins rika arv och dess betydelse för Köpenhamns kulturella identitet.

Strawberry-gruppen har tidigare gjort avtryck på Köpenhamns hotellscen genom framgångsrik drift av hotell som Villa Copenhagen och Comfort Vesterbro, samt betydande anläggningar på Köpenhamns flygplats. Att inkludera Admiral Hotel i sin portfölj är ett strategiskt beslut som stärker deras närvaro i den dynamiska Köpenhamns hotellmarknaden.

Petter A. Stordalen, ägare av Strawberry, uttryckte sin entusiasm för förvärvet: “Strawberry har alltid haft en historia av tillväxt, och vi har länge haft ögonen på Admiral Hotel som ett av våra drömprojekt. Detta är en milstolpe för oss och ett uttryck för vår respekt för den danska hotellindustrins betydelse.”

Förutom de nyförvärvade fastigheterna äger Strawberry redan två stora hotell på Köpenhamns flygplats, Clarion Hotel Copenhagen Airport och Comfort Hotel Copenhagen Airport, båda anslutna till den imponerande konferensanläggningen The Hangar. Nordic Hotels & Resorts omfattar nu sammanlagt 230 hotell i fem länder, med fyra olika hotellkedjor och över 40 fristående hotell. Admiral Hotel blir en integrerad del av denna imponerande samling.

Fastighetsägaren, Midstar Hotels AB, som äger Admiral Hotel, ser fram emot samarbetet. Henrik Berghult, Chief Operating Officer för Nordic Hotels & Resorts, betonar vikten av att erbjuda sina gäster ännu ett ikoniskt hotell i Köpenhamn: “Vi är glada över att välkomna Admiral Hotel till vår portfölj, som redan innehåller ett brett utbud av lyxhotell över hela Norden, inklusive spaanläggningar av högsta kvalitet, fjällhotell och stadshotell.”

Fakta om Admiral Hotel Admiral Hotel är beläget i den historiska byggnaden från 1787 på Toldbodgade, och det erbjuder en enastående utsikt över Köpenhamns hamn, där stadens puls möter havets ro. Hotellet har 366 nyrenoverade rum sedan 2019, inklusive sex sviter. Det har också 11 mötes- och konferenslokaler som rymmer upp till 300 gäster, samt en bistrobar, terrasscafé och den hyllade restaurangen SALT. I över 40 år har Admiral Hotel varit det föredragna valet för besökare från hela världen som söker modern och kompromisslös gästfrihet. Det är inte bara en plats att besöka; det är en plats där man vill stanna.

Detta spännande partnerskap mellan Nordic Hotels & Resorts och Admiral Hotel markerar en ny era för denna ikoniska Köpenhamnsdestination och lovar en ännu mer minnesvärd upplevelse för besökare från när och fjärran.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!