Nrep Expanderar med Nya Logistikförvärv i Polen – Stärker Position på Växande Marknad

Nrep, en framstående aktör inom fastighetsinvesteringar och hållbar utveckling, fortsätter att utöka sin närvaro i Europa genom sin logistikverksamhet Logicenters. Genom förvärvet av 80 procent av aktierna i den polska logistikutvecklaren 7R, ett av Polens ledande företag inom logistikfastigheter, stärker Nrep sin position på den snabbt växande polska logistikmarknaden. Affären, som värderas till cirka 2,3 miljarder kronor, breddar Nreps totala logistikplattform och pipeline till över 4,2 miljoner kvadratmeter fördelat över sex länder.

Alfred Eklöf, partner på Nrep med ansvar för logistik, kommenterar: “Genom vår specialiserade logistikplattform Logicenters har vi varit aktiva inom logistik sedan Nrep grundades 2005 och har byggt upp omfattande erfarenhet inom moderna logistikanläggningar. Den polska logistikmarknaden har gynnsamma förutsättningar med strukturella medvindar som stöder en stark hyrestillväxt och en mogna investeringsmiljö. Genom detta förvärv får Nrep tillgång till en imponerande portfölj med de främsta logistiklägena i Polen, samt en optimal position för distribution i hela Europa.”

Nrep har en stark hållbarhetsambition och arbetar aktivt med att minska koldioxidavtrycket från sin fastighetsportfölj. Bolaget kommer att använda sin ekonomiska styrka och expertis inom fastigheter för att ytterligare stärka 7R:s förmåga att identifiera, utveckla, äga och förvalta logistikanläggningar i Polen. Fokus ligger på att minska portföljens operativa koldioxidutsläpp och energiförbrukning, samt att skapa flexibla utrymmen för hyresgästerna för att möta deras varierande behov.

Matthias Kettelhoit, CEO för Logicenters, betonar: “7R har en stark position på marknaden och delar våra prioriteringar och strategi. Genom detta förvärv får vi en unik möjlighet att tillämpa vårt fokus på att minska koldioxidutsläppen inom en omfattande portfölj. Vi kommer att erbjuda våra kunder optimala lägen med maximal flexibilitet och minimal miljöpåverkan. Vi ser fram emot att tillsammans med 7R stärka vår position som en av Nordeuropas främsta aktörer inom moderna logistikfastigheter.”

7R kommer att fortsätta driva sin verksamhet i Polen under sitt eget varumärke. De två parterna strävar efter att öka tillväxten i företaget. Med en befintlig portfölj på 1,8 miljoner kvadratmeter fördelat på 36 fastigheter, samt en pipeline på 2,3 miljoner kvadratmeter, är 7R en framstående aktör inom logistikfastigheter.

Sammanfattningsvis betonar detta förvärv Nreps åtagande för hållbarhet och tillväxt inom logistiksektorn, samtidigt som det stärker deras ställning på den snabbt utvecklande polska marknaden. Med en imponerande portfölj och en stark partnerskap med 7R, fortsätter Nrep att forma den framtida utvecklingen av moderna och hållbara logistikfastigheter i Europa.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!