Ny ledare tar över rodret hos Moelven Dalaträ AB

En ny era inleds hos Moelven Dalaträ när Tomas Turpers tar på sig ansvaret som verkställande direktör. Efter Erik Lindéns beslut att anta en ny utmaning, har Turpers valts som hans efterträdare och förväntas tillträda sin nya befattning vid början av oktober.

Med en gedigen erfarenhet från skogsindustrin och en akademisk bakgrund som skogsingenjör, är Tomas Turpers redo att ta steget in i den viktiga rollen som vd för Moelven Dalaträ. Han blickar fram emot att bygga vidare på det framgångsrika arbete som tidigare har genomförts för att modernisera och stärka verksamheten.

“Det är med en enorm känsla av entusiasm jag axlar vd-rollen för Moelven Dalaträ och driver den moderniseringsprocess som har pågått inom företaget,” uttrycker Tomas med tillförsikt.

Turpers har påvisat en imponerande skicklighet och insiktsfullhet i sina tidigare roller inom den svenska skogsindustrin. Under de senaste två decennierna har han framgångsrikt navigerat genom olika ledande positioner som har format och påverkat branschen. Innan han anslöt sig till Moelven Dalaträ hade Turpers befattningen som marknadschef hos Meraskog AB, där han konsoliderade sin expertis och sin förståelse för den komplexa skogssektorn.

Anders Lindh, divisionschef för Moelven Timber, välkomnar den nya ledaren med entusiasm och ser fram emot att samarbeta med Turpers. Lindh kommenterar, “Det är med övertygelse och glädje vi överlämnar rodret till Tomas och ser fram emot att tillsammans fortsätta forma Dalaträs framtid. Hans breda erfarenhet från skogsindustrin och insikten om att leda ett sågverk i hjärtat av Dalarna är ovärderlig. Samtidigt vill jag uttrycka min tacksamhet gentemot Erik för hans hängivna arbete hos oss på Moelven och önska honom all framgång framåt.”

Med en ny kapten vid rodret förväntas Moelven Dalaträ fortsätta på sin bana mot framgång och innovation. Tomas Turpers, med sin skicklighet och insikt, är redo att leda företaget in i en spännande framtid, och hans tillträde markerar en lovande ny fas för företaget och den svenska skogsindustrin som helhet.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!