Ny samarbetsstruktur mellan Byggbranschens Utbildningscenter och Svensk Beläggningsförening stärker utbildning inom beläggningsbranschen

Höstterminen 2023 markerar början på ett spännande samarbete mellan Byggbranschens Utbildningscenter (BUC) och Svensk Beläggningsförening (SBF), som tar över ansvaret för den väletablerade Asfaltskolan. Detta partnerskap syftar till att öka utbildningens relevans och kvalitet inom beläggningsbranschen.

BUC, som är en del av bransch- och arbetsgivarorganisationen Byggföretagen, har länge varit känd för att erbjuda högkvalitativa utbildningar för yrkesarbetare och tjänstemän inom byggsektorn. Med över 700 utbildningar i olika format varje år är de en viktig resurs för kompetensutveckling inom branschen.

SBF, å andra sidan, är en organisation som samlar aktörer från hela beläggningsbranschens värdekedja, inklusive beställare, entreprenörer, materialleverantörer och akademiker. Deras mål är att främja en modern, hållbar och attraktiv bransch som stöder samhällets omställning genom att främja samverkan och innovation.

Det nya partnerskapet innebär att SBF tar över ansvaret för Asfaltskolan, inklusive dess omfattande kursutbud som omfattar mer än 20 olika kurser. Dessutom kommer SBF att organisera branschdagar och evenemang som Asfaltdagarna, Metoddagar och specialistseminarier. Det är SBF:s utbildningsutskott som kommer att ha huvudansvaret för att utveckla kursutbudet och fastställa kursplaner för att säkerställa att utbildningen är relevant och anpassad till beläggningsbranschens aktuella och framtida behov.

Phillip Engerdahl Hayes, chef på Byggbranschens Utbildningscenter, uttrycker entusiasm över detta samarbete och ser det som en “win-win” för alla inblandade. Det ger BUC möjligheten att bredda sitt utbud och kundbas samtidigt som det säkerställer att SBF:s medlemmar och Asfaltskolans deltagare får en fortsatt professionell och effektiv utbildningserfarenhet.

Mats Wendel, sekreterare i Svensk Beläggningsförening, betonar vikten av detta partnerskap för branschens framtid. “Alla vet att tomrummet efter Glenn Lundmark som ‘varit Asfaltskolan’ blir stort när Glenn går i pension – men med BUC behöver vi inte längre känna någon oro för vidare framdrift av Asfaltskolan,” säger han.

Detta samarbete mellan Byggbranschens Utbildningscenter och Svensk Beläggningsförening är ett steg framåt för att säkerställa att utbildningen inom beläggningsbranschen förblir högkvalitativ och relevant i en tid av snabb teknologisk och samhällelig förändring. Det kommer att gynna både yrkesverksamma inom branschen och den bredare samhällsutvecklingen. Vi ser fram emot att följa utvecklingen av detta spännande partnerskap.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!