Ny VD för Moelven List AB och Moelven Lovene AB: En ung och dynamisk ledare tar över rodret

Robin Alfredsson, 36, har nyligen utsetts till ny VD för Moelven List AB och Moelven Lovene AB, två framstående företag inom träindustrin. Alfredsson kommer att tillträda sin nya position i början av september, efter att ha utvalts bland ett rekordhögt antal kandidater.

Alfredsson kommer senast från en position som logistikchef för Volvo Lastvagnar, där han ansvarade för över 300 medarbetare. Hans rika erfarenhet och breda kunskap inom fordonsindustrin, särskilt inom produktion och teknik, förväntas vara till stor nytta för hans nya roller inom Moelven.

“Jag tror att min erfarenhet kommer att vara mycket användbar inom träindustrin. Fordonsindustrin är ledande när det gäller tillverkningsmetoder och principer, och jag tror att jag kan bidra mycket till Moelven med detta i åtanke. Jag har arbetat inom alla områden i tillverkningsprocessen – produktion, logistik, kvalitet och teknik, vilket har gett mig en mycket bred syn på hela tillverkningsflödet i en process,” säger Alfredsson.

Mikael Axelsson, chef för Moelven Wood i Sverige, uttryckte sin glädje över Alfredssons anställning, och beskrev det som en “permanent och långsiktig lösning” för företaget. Rekryteringsprocessen fokuserade starkt på ledarskap, struktur, förbättringsarbeten och tillväxt.

“Vi behöver en ung och dynamisk person som kan leda företagen in i framtiden och möta de nya krav som uppstår. Vi behöver en ledare som sätter människan i fokus. Ledarskap är avgörande för att skapa en säker, trevlig och utvecklande arbetsplats för våra anställda, och jag är övertygad om att vi har hittat rätt kandidat. Han besitter precis de egenskaper vi letat efter,” tillägger Axelsson.

Moelven List AB tillverkar listverk och fungerar som distributionscentral för interiörprodukter i Sverige, medan Moelven Lovene AB tillverkar skivmaterialbaserade produkter för bygg- och inredningsändamål. Båda företagen är en del av Moelven Wood Sverige och Moelven-koncernen, en ledande aktör inom träindustrin som erbjuder ett brett utbud av träprodukter och lösningar för byggsektorn.

Moelven Industrier ASA är en skandinavisk industrigrupp som tillverkar hållbara produkter och tjänster

Koncernen omsatte 14,8 miljarder NOK 2021 och har cirka 3300 anställda. Moelvens 34 tillverkningsbolag är spridda över 41 produktionsplatser i Norge och Sverige och är uppdelade i tre divisioner: Timber, Wood och Byggsystem.

Alfredssons erfarenhet och dynamiska ledarskap förväntas driva dessa företag mot nya höjder i framtiden. Vi ser fram emot att se hur hans ledarskap kommer att formge Moelven List AB och Moelven Lovene AB:s fortsatta framgång inom byggbranschen.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!