Nya Steg i Utvecklingen av Edö 1: Micasa Fastigheter och Skanska Lägger till 106 Seniorbostäder i Farsta Strand

Micasa Fastigheter fortsätter sin utveckling av fastigheten Edö 1 i Farsta Strand, med en utökning av 106 moderna seniorbostäder för stadens äldre invånare. Denna utveckling är ett resultat av ett fortsatt samarbete med Skanska, som nu går in i byggproduktionsfasen​.

Fastigheten Edö 1, som ursprungligen slutfördes 1975, kommer att genomgå omfattande renoveringar för att skapa trivsamma och trygga hyresbostäder för seniorer som är 65 år eller äldre. Två byggnader omfattas av bygget, varav en byggnad kommer att totalrenoveras, medan den andra kommer att delvis renoveras​.

“Fantastiskt samarbete i projekteringsfasen gör det möjligt att gå vidare i utvecklingen av Edö 1”, säger Karl Frisell, chef för Nyproduktion på Micasa Fastigheter. “Med återbruk och cirkulärt byggande i fokus är det med stolthet över resultatet i samverkan som jag kan underteckna produktionen av 106 stycken bostäder för stadens seniorer”​.

Renoveringsarbetet kommer att bedrivas med stort fokus på återanvändning av material och minimering av byggavfall. Målet är att söka miljöcertifiering för projektet enligt Miljöbyggnad, nivå silver​.

Micasa Fastigheter, som är en viktig del av Stockholms stad genom att tillgodose bostäder för seniorer och för grupper som av staden är prioriterade på bostadsmarknaden, planerar att starta byggprojektet den 13 juni 2023, med förväntad färdigställande under det första kvartalet 2025​.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!