Nytt Evidensia Djursjukhus i Järfälla: Ett Steg Framåt för Lokal Utveckling och Djurvård

Järfälla, en växande kommun i Stockholms län, kommer snart att välkomna ett nytt djursjukhus som förväntas skapa 150 nya jobb. Evidensia Djursjukvård, en välrenommerad aktör inom djurhälsomarknaden, planerar att etablera ett nytt djursjukhus vid gränsen mellan Viksjö och Veddesta, endast några kilometer från Barkarby station.

Etableringen av det nya djursjukhuset kommer inte bara att skapa fler arbetstillfällen i Järfälla utan också bidra till ökad trygghet på en plats som idag är öde stora delar av dygnet. Evidensia planerar att vara ett akutdjursjukhus, vilket innebär att verksamheten kommer att vara aktiv dygnet runt, alla dagar på året.

“Järfälla fortsätter att vara en attraktiv kommun där många företag vill etablera sig. Det nya djursjukhuset kommer att skapa många nya arbetstillfällen samtidigt som det innebär ökad trygghet för Järfällas djurägare. Jag ser fram emot att det kommer på plats,” säger Eva Ullberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Evidensias planer på det nya djursjukhuset går tillbaka till 2019 då kommunen tecknade ett markanvisningsavtal med företaget. Platsen för det nya djursjukhuset är vid Kassavägen i Veddesta, drygt 2 km väster om Barkarby station, intill Veddesta västra industriområde och precis norr om Viksjöleden.

Evidensia har höga ambitioner för sitt nya djursjukhus. Planen är att uppföra en anläggning utöver det vanliga med modern teknik och tydlig miljöprofil. Verksamheten förväntas på sikt omfatta upp till 150 anställda, varav de flesta är specialister, med en ambition att ha en kompetens som är ledande i Europa.

“Det känns spännande att nu kunna börja planera för Evidensias djursjukhus i Järfälla på allvar. Vi har en stark tro på detta område i västra Stockholm och ser fram emot vår etablering där. Med etableringen kan vi erbjuda ett akutsjukhus både för djurägare som bor i närheten, men även verka som remissinstans för andra djursjukhus och djurkliniker i Stockholmsregionen,” säger Evidensias Sverigechef Evelina Ögren.

Det nya djursjukhuset är bara en av de många framsteg som Järfälla kommun har gjort för att förbättra företagsklimatet. Kommunens ansträngningar har gett resultat, med Järfälla som klättrade från plats 134 till 69 i Svenskt Näringslivs årliga ranking av landets 290 kommuner under hösten 2022. Att ge företag möjlighet att etablera eller expandera sina verksamheter i Järfälla har visat sig vara avgörande för att skapa ett gynnsamt företagsklimat och generera fler jobbmöjligheter för invånarna.

Byggnationen av det nya djursjukhuset beräknas starta under hösten 2024. Med detta framsteg kommer Järfälla att fortsätta sin väg mot att bli en ännu mer dynamisk och växande kommun, som gynnas av både djurvård och ekonomisk utveckling.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!