Olika Typer av Trappor du behöver veta om

När det kommer till ett nytt hem eller renoveringsprojekt tenderar vi att titta på trappan och känna oss skrämda.q

Formen och storleken spelar roll i den övergripande konstruktionen eftersom du inte vill förstöra  strukturen i de omgivande områdena. Här är de olika typerna av trappor du behöver veta om för ditt hem.

1. L-formad

Den L-formade trappan är en variant av en rak trappa. Den enda skillnaden mellan de två är böjningen i en del, som bildar det L-formade mönstret. Tillägget av en avsats vid trappans sväng ger unikhet och differentiering till strukturen.

Detta är utmärkta alternativ för trånga utrymmen där du behöver skapa en smidig övergång till nästa våning.

2. Winder

Windertrappan är en snurr på den L-formade trappan och är något mer komplicerad. Med en landningsstol som skapar en böjning i höljet, är det utmärkande för denna typ de mer brett ansatta slitbanorna.

Stegen antar triangulära eller pajliknande former och rör sig med flödet av väggen eller stegen.

3. U-formad

Om du någonsin har bestämt dig för att hoppa över hissen och ta trappan för att komma in, är chansen stor att du har haft en inkörning med en U-formad trappa.

Även om detta är mindre vanligt i hemmen, skulle en modern struktur kunna anta den U-formade trappan med en räckesinstallation.

4. Spiral

En spiraltrappa är den mest visuellt tilltalande av alla olika typer av trappor du behöver veta om. Spiralsteg är dock inte idealiska för personer på den klumpiga sidan, eftersom stegen är på den smala sidan.

Uppifrån skapar trappan en perfekt cirkel, vilket gör detta designkoncept mer lämpligt för kompakta utrymmen.

5. Grenad trappa

Den grenade trappan är på den stora sidan av de olika designerna. Det genomsnittliga hemmet skulle inte kvalificera sig för något så robust, även om du säkert kan försöka införliva det i ditt.

En grenad trappa är en stor öppningsuppsättning steg följt av två uppsättningar steg, med en till vänster och den andra till höger. Föreställ dig Titanics trappa i ditt huvud.

När du bestämmer dig för ett designbeslut förblir din att göra-lista lång. Och när du har att göra med trappor är det svårt att utan tvekan veta om en form kommer att fungera i ditt utrymme. Att veta att det finns olika varianter att välja mellan hjälper dig att fatta det bästa beslutet för ditt hem.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!