Omfattande Expansion av Kungens Kurva Utlovar Nya Mat- och Skönhetsupplevelser samt Gemensam IKEA-Entré

Ett monumentalt steg framåt inom stadens kommersiella landskap har tagits med den pågående expansionen av Kungens Kurvas Shoppingcenter. En investering på över två miljarder svenska kronor har satts i rörelse för att omvandla området till en mångsidig plattform för mat-, mode- och skönhetsupplevelser, där även IKEA bidrar genom en imponerande sammanslagning och en ny gemensam ingång.

Det historiska Kungens Kurvas Shoppingcenter, grundlagt vid IKEAs öppnande 1965, genomgår nu en transformation av episka proportioner, som förväntas avslutas 2033. Projektet, som implementeras i etapper, lovar att skapa en mångfacetterad mötesplats som sätter hela familjens välbefinnande i fokus. Med utgångspunkt i en strategi att erbjuda allt som rör hemmet har Ingka Centres, huvudaktören bakom satsningen, inlett sitt ambitiösa tioåriga skapelsearbete.

Möjligheten att utforska globala matkulturer kommer att sätta prägel på den första fasen av expansionen, som förväntas invigas vid slutet av 2024. En ny butik, Matvärlden, kommer att utgöra navet för matupplevelser från alla hörn av världen. Med en generös yta om 7 000 kvadratmeter kommer butiken inte bara att erbjuda en riklig matvaruupplevelse utan också husera ett eget bageri och en restaurang. För att fullända denna gastronomiska oas kommer en 2 000 kvadratmeter stor food hall att erbjuda ett överflöd av smaker och råvaror.

I den efterföljande etappen kommer området att utökas med ytterligare 21 000 kvadratmeter i norr- och västlig riktning. Den mest anmärkningsvärda utvecklingen i detta skede är sammanslagningen av Kungens Kurvas Shoppingcenter med det intilliggande IKEA-varuhuset. Resultatet kommer att innefatta en gemensam ingång som bjuder på en ännu bredare palett av restauranger, mode, skönhet och service. Denna integrerade approach för att skapa en sammanhängande destination för kommers och rekreation visar tydligt på områdets potentiella kraft.

Yvonne Arentoft, Meeting Place Manager på Kungens Kurva Shoppingcenter, uttrycker entusiasm över det storskaliga projektet: “Denna omfattande transformation markerar en ny era för Kungens Kurva. Vårt mål är att skapa en unik mötesplats som bjuder på så mycket mer än traditionell shopping. Vi har siktet inställt på att bli en ledande aktör inom matupplevelser, familjeaktiviteter och konventionell detaljhandel inom mode och inredning.”

Huddinge kommunalråd, Emil Högberg (S), välkomnar projektet som en betydande framgång för staden: “Investeringen kommer att bidra avsevärt till Huddinge kommuns framtidsvisioner för Kungens Kurva och dess omgivningar. Ingka Centres spelar en avgörande roll i att forma området till en dynamisk knutpunkt för invånare och besökare.”

Med den första fasen av expansionen planerad att fullbordas i slutet av 2024, och med ett spännande utbud av mat- och skönhetsupplevelser på horisonten, ser Kungens Kurva ut att befästa sin position som Skandinaviens primära handelsdestination. Den enastående konvergensen av gastronomi, mode, och välbefinnande ger en försmak av vad som komma skall för stadens invånare och besökare.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!