Organisera ditt hem efter din flytt – Bästa Tips & Guide

Att flytta kan vara en jobbig syssla, men att få allt organiserat i ditt nya hem behöver det inte vara. Det finns många sätt att göra processen enklare. Här är några tips som hjälper dig att organisera ditt hem efter din flytt.

Dubbelkolla din utrustningsstatus och förbered dig på förseningar

Få saker är mer irriterande efter en utmanande flytt än ett hem utan telefon eller internet. Människor ställer vanligtvis upp nya faktureringsställen och överföringstjänster för verktyg före en flytt. Att dubbelkolla att dessa fungerar bör vara en del av din checklista för att flytta ut.

Konfigurera din internetanslutning och testa den på dina enheter. Testa strömmen och se till att dina vatten- och gastjänster fungerar. Om din papperskorgtjänst inte är konfigurerad ännu, hitta en alternativ lokal sophanteringsplats. Se till att du har tillräckligt med pengar för att tillbringa en natt eller två på ett hotell om dina verktyg inte är på ännu.

Ändra varje lås och överväg ett säkerhetssystem

Se till att du byter alla lås, även de på skärmdörrar, staket och källardörrar. Om någon höll i en nyckel när de inte borde skulle de kunna använda dessa. Att spara lite pengar genom att lämna de gamla låsen på plats är helt enkelt inte värt risken. Ett hemsäkerhetssystem är också en bra idé för att maximera din familjs säkerhet efter din flytt.

De sträcker sig från enkla dörr- och fönsterlarminställningar till kamerasystem med interna och externa rörelsesensorer. Vissa är till och med professionellt övervakade och du kan kontrollera ditt hem från din dator eller smartphone.

Förfina ditt nya hems interiör

Ditt nya hems tidigare ägare hade troligen andra smaker och preferenser än du och din familj. Innan du bestämmer dig för var du ska placera alla möbler, gör nödvändiga reparationer och bli av med gamla eller fula tapeter eller mattor. Du kan göra många typer av enkla renoveringar för att ge ett kalt rum lite mer användbarhet och stil. Rätt uppgraderingar kan till och med öka värdet på ditt hem.

Att lägga till inbyggda eller infällda hyllor på en arbets- eller arbetsrumsvägg kan ge dig extra utrymme jämfört med vanliga bokhyllor, och ommålning kan få ett rum att se drastiskt annorlunda ut. Ny inredning i köket eller badrummet kan göra ditt hem mer attraktivt och bekvämt. Om apparater som diskmaskinen eller varmvattenberedaren är äldre, överväg att installera mer effektiva modeller. Du kan kompensera för den initiala kostnaden genom att spara pengar över tiden.

Om du har barn eller husdjur är det en bra idé att investera i grepp på trappstegen. Du kan använda specialdesignade mattor som placeras ner för dina trappor, vilket minskar sannolikheten för halka och ramla genom att öka greppet. Detta enkla tillägg gör det också enklare att flytta allt på övervåningen när du sätter det på plats. Om du vill skapa ett bekvämt område i en del av ditt hem som är öppen för mycket solljus, ta några stående solskydd. De förhindrar bländning, ger extra avskildhet och isolerar bekväma hörn från de livligare, bullrigare delarna av huset.

De här enkla stegen kommer att göra övergången till ditt nya hem mycket enklare. När de är klara kan du nöja dig med att veta att ditt hushåll är igång, din familj är säker och att din interiör ser bra ut. Njut av ditt nya hem!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!