Organisera din Garderob – Så Gör Du!

Garderoben är vanligtvis ett av de mest röriga utrymmena i hemmet. Det är lätt att stänga garderobsdörrarna och försöka glömma vad som finns inuti, men det här är ingen långsiktig lösning på skräp i garderoben. Istället för att låtsas att den inte existerar, ta itu med skräpet i garderoben!

Det första och bästa steget för att rensa ut din garderob är att bli av med föremål som du inte längre vill ha eller behöver. Men var börjar man? Här är några tips:

Sortera efter typ

Det är bäst att sortera igenom dina tillhörigheter efter typ när du bestämmer vilka föremål som ska stanna och vilka som ska gå. Börja till exempel med att dra ut alla jeans ur garderoben. Hur många par har du? Hur många har du i varje nyans? Hur länge har det gått sedan du använde varje par?

Det är mycket lättare att bli av med bitar när du kan se exakt vad du har, vad du har på dig och vad du inte har. Sortering efter artikeltyp kan förenkla den här uppgiften.

Utvärdera dina kläder

När du har sorterat dina kläder, prova varje föremål i din garderob för att avgöra om det fortfarande passar eller inte. Var särskilt kräsna på kläder som har legat begravda längst bak eller längst ner i din garderob ett tag. Om ett föremål inte får plats ska det inte finnas i din garderob!

Bli inte frestad att hålla i föremål som du kan passa in i igen en dag. Det kanske inte ens är så att du har gått upp eller gått ner i vikt. När allt kommer omkring krymper, sträcker och slits kläder med tiden, och dessa gamla föremål tar helt enkelt plats som kan användas på andra plagg som du faktiskt kommer att bära.

Ta bort föremål som inte hör till

Många tar för vana att förvara slumpmässiga föremål i sin garderob när de inte hittar någon annan plats att lägga dem på. Detta lägger till onödigt rörigt till ett utrymme som redan är trångt. Garderoben ska endast innehålla kläder, skor, accessoarer och andra liknande föremål, så om det finns slumpmässiga föremål i din garderob som inte hör hemma där, är det nu dags att ta bort dem.

Använd tunna hängare

Byt ut de tjocka och skrymmande galgarna i din garderob med tunna sammetsgalgar. Genom att använda tunna galgar skapas mer utrymme så att du kan hänga ytterligare föremål i din garderob. Dessutom är dessa halkfria galgar, vilket innebär att kläderna kommer att greppa dem istället för att glida av och skapa en röra på golvet.

Använd utrymmet på ett smart sätt

Fundera på hur du kan utnyttja det lilla utrymmet i din garderob på bästa sätt. Har du ont om utrymme för att hänga upp dina toppar? Att installera hyllor kan skapa mer utrymme för vikta skjortor och tröjor.

Om du har en stor skosamling, spara utrymme genom att hänga ett skoställ på baksidan av garderobsdörren. Smarta garderobsfunktioner som skoställ, hyllor och pinnar låter dig dra fördel av varje tum av utrymme i din garderob.

Häng kläder efter färg

Experter rekommenderar att gruppera kläder efter färg i din garderob. Varför? Att ordna klädesplagg efter färg är tilltalande för ögat, och nöjet att se din garderob se så snygg och organiserad ut kan motivera dig att behålla det så. Det här är en bra tips för människor som är oroliga för att deras garderob inte ska vara stökig länge.

Grattis – din garderob är äntligen fri från skräp! Ge dig själv en klapp på axeln för att du äntligen tog dig tid att organisera din garderob. Men garderoben är bara början. Nu är det dags att gå vidare till att städa nästa rum i ditt hus!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!