Ovärderliga Tips att Komma Ihåg när du bygger ett Nytt Hem för din Familj

Glöm den ansträngande processen med att bygga hem. Här är våra ovärderliga tips att komma ihåg när du bygger ett nytt hem för din familj.

Bestäm din budget

Bestäm först den exakta summan pengar du är villig att betala ut. Kom ihåg att bara investera i en husplan som du vet har råd med. Ett hus är en stor investering, men det betyder inte att du måste lägga ut alla dina besparingar i det. Lämna ett litet andrum i din budget. Se till att du har tillräckligt med pengar för att bo bekvämt med din familj efter att ditt hus har byggts.

Kom ihåg att hålla dig till din budget när du bygger ditt hus.

Men budgetera mer än du förväntar dig. Det finns fler utgifter att ta hänsyn till än bara byggkostnaden. Oförutsedda kostnader kan orsaka ett reellt problem om du bortser från det. Detta kan inkludera efterbehandlingskostnader, kontokostnader och zonindelningsavgifter. Det är också viktigt att ta hänsyn till kostnaden för att köpa möbler och dekorer.

För att få rätt uppskattning av alla utgifter, rådgör med proffs eller prata med dina byggare.

Men här är en grov översikt över vad du bör inkludera i din budget:

  • Markpris
  • Lokala avgifter och skatter
  • Planeringsavgifter
  • Byggnadskostnad
  • Efterbehandlingskostnader
  • Trädgårdskostnader

Välj en tidsram för bygget som passar dina behov. När behöver du till exempel flytta in? Har din budget råd med den tidsram du behöver?

Notera också kommande väderförhållanden för att förhindra bakslag för din konstruktion.

Använd rätt entreprenörer

Dina husbyggare spelar en viktig roll för att uppnå ditt drömhus. Sätt ihop ett team som du litar på för att ge dig det bästa resultatet i slutet av dagen.

Först måste du hitta en byggare som är licensierad och försäkrad. Därefter är det avgörande att känna till din byggares tidigare arbeten. Nå ut till sina tidigare kunder och fråga om deras förstahandsupplevelse. Onlinerecensioner om dina entreprenör kommer också att hjälpa mycket när du ska fatta ditt beslut. Självklart måste du också kontrollera om byggarens stil stämmer överens med hur du föreställer dig ditt hus. Du kan fråga runt på internet eller företag för att hitta dina bästa alternativ.

När du har begränsat dina sökningar kan du nu börja dina ansikte mot ansikte möten med dem. Se till att du är bekväm med dem och att du väl kan kommunicera din plan, men framför allt, kom ihåg att bara anlita en byggare som ligger inom din budget.

Ha en hemdesign i åtanke

Se till att du har en grov solid design innan du bygger ditt hus. Att skapa din idealiska hemstil är en av de viktigaste sakerna när du bygger ett hem, men tyvärr måste du hålla dig till din budget. För att göra detta, separera vilka funktioner du behöver och vad du vill ha. Självklart ska du först prioritera de funktioner du behöver.

Planera noggrant detaljerna i ditt hus. Börja med att skapa en enkel husplan. Du kan använda Pinterest för att samla idéer och referenser till ditt hem.

Ditt team kan också hjälpa dig att skapa planen. Kom ihåg att väl kommunicera dina idéer och kontrollera ofta byggarbetsplatsen om den är genomförd.

Tänk på att få en bostadsgaranti

Först och främst, vad är en hemgaranti och vad täcker de? En bostadsgaranti fungerar som ett ekonomiskt skydd för ditt hus. Den täcker kostnaderna för reparationer av vitvaror och större system i ditt hem. Det är viktigt att planera i förväg och lägga din investering som ditt hem i trygga händer.

Förstå ditt kontrakt

Innan du undertecknar kontraktet, dubbelkolla vaga uttalanden. Kontrollera om den täcker alla aspekter av konstruktionerna och om den är detaljerad och etisk. Om du har några tvivel innan du skriver under, låt en advokat se över utskriften.

Anställ en oberoende inspektör

En oberoende besiktningsman ser till att konstruktionerna uppfyller alla nödvändiga koder och föreskrifter. Om en viss regel överträds kan det leda till större problem.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!