Övervakningskameror Inomhus VS Utomhus – Skillnader

Du måste känna till skillnaden mellan säkerhetskameror inomhus och utomhus om du är fast besluten att ge den bästa säkerheten för din familj.

Att göra rätt val kan vara överväldigande eftersom kamerakunskap och kunskap inte är gemensamt för alla. Den här artikeln hjälper dig med det.

Du behöver inte oroa dig eftersom du bara behöver känna till de viktigaste skillnaderna mellan inomhuskameror och utomhuskameror.

När du har läst den här artikeln kommer du ha den nödvändiga informationen som behövs när det gäller att välja och utvärdera inomhus- och utomhuskameror. Du kommer att bli mer säker på att fatta intelligenta beslut för din familjs säkerhet och säkerhet.

Vi delar även säkerhetskameror på begäran för att ge dig en tydlig bild om hur människor väljer att säkra sina hem och nära och kära med hjälp av säkerhetskameror.

Skillnader mellan inomhus- och utomhuskameror

1. Hållbarhet

Det mesta viktig skillnad mellan de två är deras hållbarhet. En utomhuskamera är mer hållbar eftersom den är byggd för att vara solid och robust nog att stå emot tuffa yttre faktorer.

Du kan lätt bli förvirrad eftersom båda kamerorna vanligtvis har samma design och konstruktion, men de varierar faktiskt mycket. En utomhuskamera har en mer solid konstruktion eftersom den måste överleva hårt väder och olika ljusförhållanden.

De är också mest sannolikt att vara manipulerat, så utomhuskameror är oftast gjorda av metall. För ytterligare skydd väger utomhuskameror tyngre och kan komma i starka metallhöljen som motverkar manipulering och borttagning.

2. Storlek

Inomhuskameror är mindre och lättare. Eftersom de placeras i normalt tempererade miljöer är de inte tillverkade med förstärkta material och design. Inomhuskameror har en design som inte känns påträngande. De matchar lätt heminredning och apparater.

Utomhuskameror finns i större, tyngre och mer komplexa utföranden. Vissa husägare föredrar större utomhuskameror som är lätt synliga för alla medan vissa föredrar sådana som inte är lätt att märka. Storleken på utomhuskameran att köpa beror i första hand på din säkerhetsplan.

Vill du att folk lätt ska märka att de är under övervakning? Eller vill du att folk inte ska varnas för närvaron av en övervakningskamera?

3. Funktioner

När det kommer till funktioner, både inomhus- och utomhuskameror är i första hand desamma. Båda kamerorna har inbyggda infraröda detektorer som möjliggör tydlig bildfångst även när det är mörkt.

Dagens säkerhetskameror är välutrustade med ljuskänsliga funktioner som ändras automatiskt bildtagningsläget till skarpt svartvitt när ett område blir mörkare och mörkare. Genom den kan alla rörelser och handlingar fortfarande noggrant detekteras och registreras. Både utomhus- och inomhuskameror kan fungera smidigt och integreras med CCTV-system.

On-Demand-säkerhet Kameror

Det finns två typer av kameror som husägare föredrar för inomhus- och utomhusutrymmen. De är kupolkameror och dolda kameror.

1. Domkameror

Husägare föredrar domkameror eftersom de fungerar bra både inomhus och utomhus mellanslag. Domkameror har en unik design som hindrar främlingar från att veta var objektivet aktivt pekar mot. Genom en sådan snygg design kan människor inte lätt gömma sig och ta sig bort från kameran.

Kupoler fungerar bra även för utomhusutrymmen eftersom deras design ger en extra nivå av hållbarhet och skydd. Vissa kupolkameror kommer till och med med sina värmare och fläktar som automatiskt tar bort material och ämnen som förhindrar tydlig bildövervakning och fånga.

2. Dolda kameror

Dolda kameror är på efterfrågan eftersom de flesta husägare föredrar att ha sina övervakningskameror dolda. De tillåter husägare att subtilt observera människors handlingar och beteenden utan att vara kända.

Dolda kameror är perfekta när du vill veta den sanna naturen och beteendet hos människorna runt omkring dig när ingen tittar. De kan användas även på ditt hemmakontor.

Du måste notera att om du letar efter dolda kameror som kan döljas bakom klockor eller nära rökdetektorer, sådana typer kommer inte att fungera bra i utomhusmiljöer.

Sådana dolda kameror är inte väderbeständiga och går lätt sönder. Dolda kameror fungerar bäst när de placeras inomhus eftersom inget hårt väder kan orsaka skada.

Viktiga tips för Att välja rätt övervakningskamera

När handla för inomhus- och utomhuskameror, kom alltid ihåg följande:

  • För utomhuskameror, välj sådana som kommer med deras fläkt och värmare eftersom de kommer att säkra bild fångas även på dagar då vädret är hårt.
  • Dolda kameror passar inte bra med utomhusutrymmen. De har ingen extra skyddsnivå och kan lätt gå sönder eller manipuleras.
  • Välj större utomhuskameror om du vill säkerställa att folk vet att de är under övervakning.
  • Stora utomhuskameror har visat sig vara effektiva för att avskräcka människor från att bryta sig in i ett hus.
  • Kupolkameror fungerar bra i både utomhus- och inomhusutrymmen .

Välj vist

Att säkerställa din familjs säkerhet och säkerhet kan vara besvärande. Om du vill ha en uttömmande syn på det är det bäst att arbeta med ett dedikerat säkerhetsföretag som Smart Security. De är branschexperter som kommer att se till att alla dina val kommer att vara perfekta för din familjs säkerhets- och säkerhetsbehov.

Du kan välja att göra allt på egen hand och bara köpa en heltäckande säkerhetssystemsats om du redan har erfarenhet av att sätta upp övervakningskameror.

Om du inte har någon, är det bäst att kontakta en specialist eftersom inte bara kommer de att hjälpa dig att välja rätt kamera, men de kommer också att berätta för dig de bästa platserna och platserna för att ställa in den.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!