Peab Bygger i Finland: Anförtros med stort bostadsprojekt i Helsingfors

Peab, ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag, har tilldelats ett betydande bostadsuppdrag i Helsingfors, Finland. Projektet, beställt av Helsingfors stads ATT, innebär att Peab ska uppföra ett nytt bostadshus i Verkkosaari-området.

Kontraktet, som uppgår till 17 miljoner euro, omfattar byggandet av ett bostadshus med 79 lägenheter och en total yta på nästan 9 000 bruttokvadratmeter. Detta markerar en betydande expansion för Peab i den finska byggbranschen.

Marko Rinkinen, regionchef för Peab Finland, uttryckte sin entusiasm över det nya projektet. “Vi är mycket stolta över möjligheten att få bygga detta bostadshus och samtidigt samarbeta med en ny beställare,” sa han.

Projektet kommer att utföras som en totalentreprenad, med byggstart planerad till juni 2023. Peab förväntas slutföra arbetet i februari 2025, vilket återigen bevisar företagets förmåga att hantera stora bostadsprojekt.

Genom detta nya uppdrag befäster Peab sin position som en ledande aktör inom byggsektorn i Norden. Företagets växande närvaro i Finland speglar dess strategi att diversifiera och expandera i regionen. Med sitt starka rykte för kvalitet och hållbarhet ser Peab fram emot att leverera ännu ett framgångsrikt projekt till sina finska kunder.

Bild: Peab

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!