Peab Får Uppdrag att Bygga nytt miljövänligt polishus i Göteborg

Byggföretaget Peab har fått det prestigefyllda uppdraget att skapa en ny hemvist för polisen i Göteborgsområdet. Specialfastigheter, som ansvarar för beställningen, har uppskattat kontraktsvärdet till 207 miljoner SEK.

Polisens nya fäste kommer att uppföras på en imponerande tomt om 20 000 kvadratmeter i Göteborgsområdet. Byggnaden, med en yta av 8 000 kvadratmeter, kommer att innefatta ett garage, två våningsplan med kontorslokaler, mötesutrymmen, träningsfaciliteter, godsmottagning och en verkstad. Ambitionen är att bygga polishuset enligt miljöbyggnad Guld-standard.

Peab är entusiastiskt över möjligheten att bidra till samhället genom att bygga denna viktiga anläggning. “Det är ett förtroendeuppdrag att få bygga ett nytt polishus i Göteborgsområdet. Vår erfarenhet från att hantera säkerhetsklassade projekt och det starka partnerskapet vi har med Specialfastigheter skapar förutsättningar för att framgångsrikt navigera projektets utmaningar,” säger Stellan Haraldsson, regionchef på Peab.

Mikael Lindberg, projektchef på Specialfastigheter, uttrycker också glädje över projektets utveckling. “Detta är en gemensam insats av Polismyndigheten och Specialfastigheter. Det är en tillfredsställelse för oss på Specialfastigheter att kunna gå in i produktionsfasen tillsammans med Polismyndigheten och Peab.”

Entreprenaden kommer att starta under hösten 2023, med en beräknad slutförandetid hösten 2025, då Polismyndigheten planerar att ta i bruk de nya lokalerna.

Det framstående projektet rapporterades officiellt under det andra kvartalet 2023. Med dess framgångsrika slutförande kommer det att skapa en säker och hållbar miljö för Göteborgspolisen att effektivt utföra sina dagliga uppgifter.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!