Peab Har fått i Uppdrag att bygga lägenhetshotell i Norrköping

Peab har fått det prestigefyllda ansvaret att uppföra ett lägenhetshotell i Norrköpings hjärta, Inre hamnen. Uppdraget är resultatet av en överenskommelse med Mannersons Fastighets AB och kontraktets värde beläuft sig till en större summa på 101 miljoner svenska kronor.

Projektet inbegriper konstruktionen av ett L-formigt bostadsbygge med 71 lägenheter som kommer att sträcka sig över sex våningar. Lägenheterna kommer att variera i storlek, från enrummare till fyror. En sektion av bygget kommer att prydas med en takterrass, och byggnadens utsida kommer att vara en kombination av betong och trä. Detta unika lägenhetshotell kommer att byggas i enlighet med Miljöbyggnad på silvernivå.

“Det är både en ära och ett privilegium att bidra med vår expertis och att ytterligare utöka bostadsbeståndet i Norrköping. Vi ser fram emot att fortsätta att förvandla den dynamiska stadsdelen Inre hamnen tillsammans med Mannersons Fastighets AB”, uttryckte Anders Bergeling, regionchef på Peab.

“Vi har stark tilltro till Inre Hamnen och Norrköping som en helhet, och vi är redo att investera i nybyggnation trots det nuvarande utmanande marknadsklimatet. Vårt nya projekt, Lägenhetshotellet Gamla Varvet, kommer att erbjuda en innovativ kombination av hållbara materialval, ljusfyllda bostäder och frodig grönska, vilket representerar en ny era för denna stadsdel. Vi är övertygade om att vi har gjort rätt val i att samarbeta med Peab, en entreprenör som värdesätter kvalitet”, sa Carl-Fredrik Grönhagen, VD för Mannersons Fastighets AB.

Byggprojektet kommer att utföras som en totalentreprenad, med byggstart planerad till september 2023 och förväntat färdigställande i januari 2025. Projektet kommer att bli officiellt registrerat under det tredje kvartalet 2023.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!