Peab tar på sig omfattande renovering av Universitetssjukhuset i Umeå

I en nyligen offentliggjord pressmeddelande meddelade Peab, ett av Nordens ledande byggföretag, att det har fått i uppdrag att renovera sektioner av Universitetssjukhuset i Umeå (NUS). Uppdragsgivaren är Region Västerbotten och kontraktet är värt 297 miljoner SEK​.

Byggnader 4 och 10 på sjukhuset kommer att moderniseras och anpassas för att bättre passa den vård som tillhandahålls där. Projektet kommer att ge dessa byggnader en mycket behövd uppdatering och kommer att förbättra sjukhusets förmåga att tillhandahålla världsledande sjukvård i toppklassiga rum.

Susanne Hallberg, regionchef på Peab, uttryckte sin stolthet över samarbetet med Region Västerbotten och företagets förmåga att med lokala resurser renovera en så viktig funktion i samhället som Universitetssjukhuset i Umeå. Hon nämnde också att Peab under de senaste åren har arbetat på NUS i olika projekt, vilket har gett dem mycket god erfarenhet av logistikutmaningarna som uppstår vid byggande samtidigt som befintliga verksamheter pågår​.

Lukas Bergner, projektledare vid Region Västerbotten, uttryckte entusiasm över att inleda detta projekt. Han betonade att dessa efterlängtade lokaler, som ligger centralt i sjukhuset, kommer att förbättra sjukhusets förmåga att tillhandahålla sjukvård i världsklass. Han tillade att det känns tryggt och säkert att genomföra detta projekt tillsammans med Peab​.

Detta projekt är ett totalentreprenadkontrakt i samarbete. Byggarbetet kommer att starta hösten 2023 och projektet förväntas vara klart och överlämnas våren 2025. Projektet kommer att registreras som order under det andra kvartalet 2023​.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!