Platser i ditt Hem som Skulle Behöva mer Isolering [Bästa Tips]

Ta isoleringen i dina egna händer för att täta smygande luftläckor runt huset – och spara stora pengar.

I denna artikel tittar vi närmare på de platser i ditt hem som skulle behöva mer isolering för att minska drag och din elräkning.

Lite extra isolering räcker långt

Om du är en gör-det-själv:are är du stolt över din förmåga att koppla om en lampa, fixa en läckande kran och ta dig an en mängd andra hushållsunderhålls- och reparationsjobb. Du kanske fortfarande tror att hemisolering kräver ett samtal till ett proffs, men det finns ett antal isoleringsprojekt som du själv klarar av.

Rätt isolering är lika med större energieffektivitet, och de mindre eller ofta bortglömda utrymmen runt huset som är särskilt känsliga för luftläckor har en överdriven effekt på energiräkningen och hushållskomforten. En lufttät tätning av expanderande polyuretanskumisolering motstår värmeflöde.

Polyuretanskumisolering rekommenderas i de flesta klimat. Installationen är enkel: Rikta och skjut med sprutpistolen. Till skillnad från vadd av glasfiber ger skumisolering strukturellt stöd och ljudkontroll till bordet, och det absorberar inte fukt eller bryts ned över tiden.

Varför vänta på ett proffs när du bekvämt kan skydda ditt hem från luftläckor själv, på bara några timmar och utan att behöva evakuera huset medan isoleringen avgas?

1. Förslut ett krypgrundstak

Det smala utrymmet under ditt hus som ger tillgång till VVS och elsystem är mycket känsligt för energiförluster. Utan ordentlig isolering på väggarna och taket i din krypgrund kan varm eller kall luft sippra igenom till ditt bostadsutrymme. Att använda polyuretanskumisolering i din krypgrund stoppar inte bara energiförlusten i dess spår, utan förhindrar också mögeltillväxt och ger en barriär mot radon, lukter och skadedjur.

2. Ordna balkarna

Balkarna är de strukturella elementen som sitter ovanpå ditt hems kalla grund och stödjer golvbjälklaget. Flera viktiga delar av huset möts vid golvbalkarna, vilket gör dem till en plats för betydande energiförluster. Dessa kaviteter kan redan vara fyllda med vadder av ineffektivt glasfiber, ett material genom vilket luft kan passera fritt.

När du ersätter glasfiber med den lufttäta förseglingen av sprayskumisolering kan du känna dig extra bekväm med dess antimikrobiella formel som förhindrar mögel från att utvecklas i ett fuktigt eller fuktigt område. Dessutom, tack vare polyuretanskumisolering kan du komma tillbaka in i utrymmet snabbt utan att oroa dig för att giftiga kemikalier kommer att sippra igenom golvbrädorna och in i ditt vardagsrum.

3. Isolera tomma väggar på ett enkelt sätt

Om ditt hus plågas av drag, är chansen stor att de kommer genom oisolerade gipsväggar – ett vanligt problem i många äldre hem. Lyckligtvis kan du skapa en sömlös luftbarriär utan att ta ner väggarna helt enkelt genom att pumpa polyuretanskumisolering i en exponerad vägghålighet.

För att göra detta, borra flera hål i väggen mellan identifierade reglar, fäst satsens munstycke som hjälper till att nå ner i håligheten, mata in rören i väggen och tryck långsamt på avtryckaren. Denna fyllningsprocess är mer utmanande än att installera sprayskum på platser där du kan se vart du siktar.

4. Dämpa ljudet från ditt hemmagym

Skulle du uppskatta lite extra ljudkontroll hemma? Även om det inte är riktigt ljudisolerande, kan en sömlös luftbarriär av sprayskumisolering i väggar och under golv hjälpa till att minska ekot av ljud som studsar mellan betongytor och hjälpa till att kontrollera mängden ljud som kommer in i och lämnar ett rum. Ljuddämpning kan vara praktiskt för hemmagym för att förhindra att fötterna dunkar på ett löpband eller klirret från viktmaskiner från att störa andra i huset. Det är också användbart för ett hemmakontor eller inspelningsstudio.

5. Undvik energiförlust i kanalsystemet

Ett förgrenat nätverk av rör i väggarna, golven och taket i ditt hus, dina HVAC-kanaler transporterar värme från din ugn och kyla från din centrala luftkonditionering genom hela huset. Om de inte är isolerade är HVAC-kanaler en främsta källa till energiförlust, särskilt i sömmarna. Om det är möjligt kan du helt enkelt spraya Foam it Green direkt på kanalnätet förhindra att konditionerad luft läcker ut ur kanalerna innan den når sin slutdestination, så att du kan behålla den idealiska temperaturen i ditt hem utan att få ditt VVS-system att arbeta övertid. Som en bonus kommer skumisoleringen att eliminera kondens och minska vibrationer när ditt system startar.

6. Förvandla ett metallskjul till en bekväm arbetsplats

Använder du ett metallskjul som din verkstad och önskar att du kunde arbeta bekvämt där ute fler månader om året? Metallväggar värms upp och svalnar snabbt när yttertemperaturen ändras, och det kan göra att du fryser eller svettas, beroende på årstid.

Men om du belägger väggarna med sprayskumisolering kommer du inte bara att förhindra att den konditionerade luften kommer ut, utan du kommer också att hålla metallytan från att “svettas” på sommaren, när fuktig luft kommer i kontakt med den kylda. metall inredning. Ett lager polyuretanskumisolering ska ge en lufttät tätning och ett R-värde på 7, men ytterligare lager kan ge dig ett högre R-värde, vilket du kan behöva om du bor i ett kallare klimat.

7. Överlista möss genom att täta hål på grundnivån

Använd eventuell sprayskumisolering som blir över från ett projekt för att skapa den perfekta lufttäta lösningen för entréer i musstorlek till huset. Några snabba sprayer i små hål på utsidan av ditt hem såväl som i grunden borde räcka för att täta bort dessa känsliga fläckar. Det är särskilt viktigt att ta hand om detta före hösten, när angrepp tenderar att inträffa, och medan du håller på, använd mesh för att blockera andra potentiella ingångspunkter, såsom stuprör, rännor, och ventiler.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!