Polestar Planerar ett globalt huvudkontor i Göteborg

GÖTEBORG – Polestar, den framstående tillverkaren av elbilar, har offentliggjort planer på att bygga ett nytt globalt huvudkontor i Göteborg. Denna ambitiösa plan innebär att företaget samlar alla sina verksamheter i staden, i ett nybyggt kontor vid brofästet i Frihamnen, intill Hisingsbron​.

Den nya kontorsbyggnaden, som ska upptar en yta på cirka 80 000 kvadratmeter, kommer att bli mycket mer än bara ett huvudkontor. Den planeras också att fungera som ett design- och forskningscenter, vilket understryker Polestars engagemang för att fortsätta leda inom teknik och design av elbilar​.

Göteborgs stad och Polestar har undertecknat en gemensam avsiktsförklaring om bygget. Kommunen har direktanvisat marken för det planerade kontoret, som sedan förväntas hyras ut långsiktigt till Polestar. Detta markerar ett betydande samarbete mellan det offentliga och det privata, vilket stödjer både företagets tillväxt och staden Göteborgs långsiktiga utvecklingsplaner​5​.

Polestar har uttryckt att deras mål är att fördubbla antalet anställda i Göteborg i samband med detta projekt, vilket skulle innebära en betydande ökning av jobbmöjligheterna i staden​.

Den nya byggnaden förväntas stå klar 2028, vilket ger Polestar tillräckligt med tid att skapa en innovativ och inspirerande arbetsplats för den växande personalstyrkan.

Polestars beslut att etablera sitt nya huvudkontor i Göteborg återspeglar företagets tillit till staden som en stark bas för teknik och innovation. Detta projekt kommer inte bara att ge företaget en kraftfull plattform för tillväxt, utan också bidra till att förstärka Göteborgs ställning som en ledande stad för teknik- och designinnovation.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!