Prioritera din ombyggnad: Var ska du sätta dina pengar först

Om du har dagdrömmt om att koppla av på ditt nyrenoverade däck eller uteplats i sommar, är du inte den enda. Enligt National Association of Home Builders (NAHB) nådde utgifterna för ombyggnader av bostadshus hela 172 miljarder USD 2018 och förväntas gradvis öka både 2019 och 2020.

Så mycket som du förmodligen längtar efter att göra om hela ditt hem, är det vanligtvis inte möjligt att få allt gjort på en gång. Så det väcker frågan: Var ska du lägga dina pengar först?

Även om det finns flera faktorer som kan påverka avkastningen på dina ombyggnadsprojekt, finns det några beprövade uppgraderingar som nästan garanterat ger pengar tillbaka i fickan. Särskilt om du tänker sälja din bostad och få tillbaka pengarna någon gång snart. Om du är redo att börja förbättra ditt hem, här är de områden som förtjänar din tid och pengar först:

1. InteriörmålarjobbDet finns flera anledningar till varför du bör sätta igång din stora ombyggnad med att måla inredningen, med den första anledningen att det är det mest praktiska. Som många husägare har lärt sig den hårda vägen, målning av interiören först kommer att säkerställa att du inte råkar få färgstänk på din nya golvinstallation eller helt nya köksskåp.

En annan anledning att börja med ett invändigt målningsjobb är att det är en enkel vinst för nybörjare. Om du känner dig överväldigad av möjligheten att göra DIY-hemförbättringsprojekt, är målning av din interiör ett bra sätt att lätta på det och få dramatiska resultat nästan omedelbart.

Sist, målning av dina väggar kan drastiskt förändra dina designval i den stora ombyggnadsprocessen. Kanske ville du ursprungligen ha rödfärgade furugolv – tills du målade din interiör i ljusgrå färg och insåg att du föredrar en bostad i skandinavisk stil med sina rena linjer och blekta trägolv. Genom att ta itu med ditt målarjobb först kan du potentiellt utforska din personliga designstil och hitta det som verkligen talar till dig.

2. Dörr- och fönsterbyte

Om du inte planerar att flytta inom en snar framtid kan ett nytt byte av dörr och fönster hjälpa dig att spara på energikostnaderna. Även om du planerar att sälja ditt hem kan det vara en bra investering att byta ut dina fönster. Du bör börja med att kontrollera dina fönster och dörrar för eventuella luftläckor och åtgärda dem genom att applicera tätningslister i ditt hem.

För fönster som behöver bytas totalt, se till att hålla utkik efter ENERGY STAR-certifierade fönster och köp fönster som är designade för ditt klimat. Om du bor i ett varmt och fuktigt område, leta efter speciella glasbeläggningar som blockerar värme samtidigt som ljuset släpps igenom. För kallare klimat, överväg att installera låg-e stormfönster för att minska värmeförluster och luftläckor.

3. Badrumstillägg/renovering

Under flera år har badrum hamnat i första rummet för hemförbättringsprojekt. Det är ingen överraskning varför: Enligt Remodeling Magazines 2019 Cost vs. Value-rapport kan husägare förvänta sig att få tillbaka 67,2 procent från en badrumsrenovering i mellanklass och 60,8 procent för en badrumstillägg i mellanklass.
Om du planerar att sälja ditt hem inom en inte alltför avlägsen framtid, kan ett gästtoalett hjälpa ditt hem att sälja snabbare och potentiellt få ett högre pris. Kämpar du för att komma med budgeten för en badrumsrenovering på 20 000 $? Välj mindre uppgraderingar med låg risk som att byta ut armaturer och installera nya porslinsgolv för att fräscha upp ditt utrymme utan att spendera tiotusentals dollar i processen.

4. Mindre köksrenovering

Som ett av de mest använda områdena i alla hem kan ett bra kök lägga till skönhet och funktionalitet till alla hem. Detta är utan tvekan varför ett nyligen uppdaterat kök är en av de mest eftertraktade hemfunktionerna hos tusenåriga köpare, enligt forskning från Realtor.
Men när det kommer till att renovera ditt kök måste du vara försiktig med hur mycket du uppgraderar. Det är trots allt inte ekonomiskt vettigt att investera i en köksrenovering på 60 000 USD om ditt hem bara är värt 300 000 USD.
En annan anledning att hålla igen med en totalrenovering är att bostadsköpare ofta har olika smak i ett kök och kanske vill göra om det själva. Det är bättre att ge ditt kök en mindre ansiktslyftning genom att byta ut hårdvara och byta ut skåpdörrar.

5. Läggning av nya golv


Att investera i en ny golvinstallation är ett relativt kostnadseffektivt hemförbättringsprojekt som omedelbart kan uppgradera vilket utrymme som helst i ditt hem – men som golvdesign ger dig mest valuta för pengarna?
Den obestridliga skönheten och charmen med massiva trägolv har gjort det till ett toppval för husägare som vill öka värdet på sitt hem. Det är dock långt ifrån den enda golvdesignen som kan förstärka ditt hems estetiska tilltal.

Enligt en amerikansk Houzz Kitchen-studie från 2019 har konstruktionsgolv som vinylkakel och konstruerat lövträ blivit mer populärt än naturliga lövträgolv. Detta beror utan tvekan på de senaste framstegen inom golvteknik, som har gjort det möjligt för konstruerade golv att konkurrera med natursten och lövträ när det gäller skönhet.

6. Däck och uteplatser

Även om ditt utelivsutrymme kan verka lågt på totempålen för hemförbättringsprojekt, underskatta inte värdet av ett vackert däck eller uteplats. Inte bara är däck och uteplatser relativt lätta för nybörjare, de kan öka ditt hemvärde avsevärt.
Enligt Remodeling Magazines Cost vs Value Report kan husägare som renoverar sina uteplatser på bakgården förvänta sig att få tillbaka i genomsnitt 55,2 procent av kostnaderna, medan att bygga ett trädäck kan ge en ROI på 75,6 procent. Överväg att hoppa över proffset och bygg din egen kortlek för att spara ännu mer och få seriösa skryträtter när gäster kommer på besök.

Slutsats

Tänk på att den här listan kanske inte är perfekt för alla husägare. Om du inte har för avsikt att lista ditt hem under de närmaste åren, är att göra uppgraderingar som kommer direkt till nytta för dig samtidigt som du har ROI i åtanke i allmänhet det bästa sättet att ta itu med dina ombyggnadsprojekt .

Men om du säljer ditt hem nu eller inom de närmaste månaderna, kan det vara mer meningsfullt att fokusera på att piffa upp din trottoarkant eller göra enkla köks- och badrumsuppgraderingar. Välj och vraka från den här listan och gör det som är mest meningsfullt för din situation.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!