Så listar du ditt hem till bästa möjliga pris

Husägare som är redo att sälja vill veta att de listar sitt hem till bästa möjliga pris. Men många husägare gör misstaget att anta att det “bästa priset” är det högsta priset. Om ditt hem är prissatt för högt kommer det att finnas kvar på marknaden i månader eller till och med år. Det bästa noteringspriset är faktiskt det högsta rimliga priset för bostaden som är tillräckligt attraktiv för att säkerställa en snabb försäljning. Så här listar du ditt hem till bästa möjliga pris:

Gör din research

Fastighetsmäklare refererar till jämförbara bostäder när de avgör hur mycket ett hem är värt. För att hitta komp, leta på marknaden efter hem som liknar dina i storlek, grannskap och ålder. Det rekommenderas också att du tittar på liknande bostäder som har sålts under de senaste tre månaderna. Genom att genomföra denna forskning kan husägare få en allmän uppfattning om hur mycket deras hem är värt.

Känn din marknad

Är du på en köparens eller säljarens marknad? Att svara på den här frågan kan hjälpa husägare att förstå den nuvarande fastighetsmarknaden.

  • En köpares marknad skapas när utbudet överstiger efterfrågan, vilket innebär att det finns för få köpare och för många säljare. Säljare måste konkurrera med varandra för att locka de få människor som letar efter en bostad, vilket innebär att priserna tenderar att sjunka.
  • En säljares marknad är raka motsatsen – det finns för många köpare och för få bostäder till salu. Om du för närvarande befinner dig på en säljares marknad är det möjligt att värdet på ditt hem är högre än du förväntar dig.

Be en agent om råd

Det är bäst att fråga en agent om råd innan du bestämmer dig för ett noteringspris. Ingen känner till marknaden, grannskapet och lokala köpare bättre än en fastighetsmäklare. En mäklare kan rekommendera listpriser baserat på senaste försäljningar, skicket på ditt hem och den lokala marknaden.

Sätt dina känslor åt sidan

Det är viktigt för husägare att lägga sina känslor åt sidan när de beräknar det bästa priset för sitt hem. Minnen som din familj skapat i hemmet är ovärderliga, men de gör inte hemmet mer attraktivt för köpare. Kom ihåg att fokusera på bostadens faktiska värde istället för dess sentimentala värde.

Välj strategiska prisbild

Tänk strategiskt när du kommer fram till det perfekta priset för ditt hem. Forskning har visat att köpare tenderar att uppfatta en vara som kostar 4,99 kr som mer överkomlig än en vara som kostar 5,00 kr. Därför kommer ett hem som kostar 2.49 9000 kr att locka fler köpare än ett hem som är listat till 25.0 0000 kr.

Köpare tenderar också att söka efter bostäder i prisskillnader av 50.000 eller 100.000kr. Till exempel kan en köpare leta efter ett hem som kostar mellan 2.45 0000 och 2.50,0000. Tänk på detta när du gör prisjusteringar. Om ditt hem inte säljs för 249 900 $, kommer det inte att få in nya köpare om du sänker det till 24.7 9000. Men att sänka priset till 2.44 9000 skulle locka en helt ny grupp köpare.

Överväg att göra uppgraderingar

Bostäder med energieffektiva uppgraderingar värderas upp till 9 % högre än bostäder utan dessa förbättringar. Genom att investera lite i dessa smarta, energimedvetna uppgraderingar kan du öka basvärdet på ditt hem innan det ens går ut på marknaden.

Det enklaste sättet att uppgradera ditt hem är genom att göra en energibesiktning i hemmet med Byggtipsen.se-appen. Efter att ha svarat på en handfull frågor kommer appen att rekommendera smarta hemuppgraderingar som kommer att göra den största skillnaden när det gäller att sänka driftskostnaden för ett hem samtidigt som det förbättrar dess värde. Försök att fylla i några saker på den här listan innan du släpper ut ditt hem på marknaden så att du kan se till att du säljer ditt hem för så mycket som möjligt.

Att följa dessa tips kan hjälpa dig att bestämma det perfekta priset för ditt hem. Nu är nästa steg att luta sig tillbaka och vänta på att köpare ska intressera sig för ditt vackra hem!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!