Rädda ditt hus från igensättning och översvämning med lövskydd över rännor

När den våta säsongen är runt huset spelar rännor en mycket viktig roll för att hålla huset torrt. Alla små kvarter och ditt hus eller gård kan översvämmas. Så vi dig att rädda ditt hus från igensättning och översvämning. Regnrännor är långa och omärkliga delar av alla byggnader, men dessa är mycket kritiska. Från installation till underhåll – alla rännstensaktiviteter kräver en ordentlig skicklighet. Att rengöra hängrännor är verkligen ett obehagligt jobb, och det bästa sättet att undvika detta är att installera hängrännor av hög kvalitet som kräver minimalt underhåll.

Igensättning på grund av löv, tallkottar, skräp och tallbarr är mycket vanligt under höstsäsongen. På samma sätt, under sommaren, är hängrännor som har fastnat en brandrisk och kräver omedelbar rengöring. Fortsätt läsa för att veta hur du räddar ditt hus från igensättning och översvämning.

Rännor finns i flera typer, former och storlekar. De mycket vanligt installerade rännorna är av den öppna typen som är lång och gör-det-själv. Vissa av rännorna kommer dock i rullar och kräver professionell installation. Låt oss förstå anatomin i trenchsystemet innan vi bestämmer oss och beställer från Benchmark-rännor.

  • Rännan – Den öppna rörliknande strukturen som samlar upp allt regnvatten som släpper ut från taket.
  • Ändlock – Förslutningar i slutet av diket.
  • Fasciafäste – Fästen till takfoten och stödsystem av diken underifrån.
  • Nedloppsrör – Detta är även ledaren då den leder vattnet från hängrännor till marken.
  • Nedloppsfäste – Banden som håller rännorna säkra mot husets väggar.
  • Armbåge – Böjningar som bestämmer riktningen för ett stuprör.

Typer av rännor (materialmässigt)


  • Vinylrännor

Den mest populära typen av material att installera i hem är vinyldiken. Dess användarvänliga, kostnadseffektiva och gör-det-själv-vänliga. Det finns inte många färgpreferenser tillgängliga, men du kan måla dessa. Idealisk för våta klimat eftersom vinyl aldrig rostar eller ruttnar. Men nackdelen är att den går sönder i extrema väderförhållanden. Den finns i K-stil, halvrunda och fasetterad U-form.

Aluminiumrännor

Aluminiumrännor Ett annat mycket populärt material för takrännor då det aldrig korroderar och är mycket budgetvänligt. Du kan fixa det med nitar och tätning. Den finns också i sömlösa rullar och sektioner. De lätta är inte särskilt hållbara och benägna att få bucklor, men de tunga kan hålla i upp till 20 år.

Stålrännor

Stålrännor är idealiska för ett hållbart och glänsande utseende som löper längs med takets hörn. Den zinkbelagda (galvaniserade) är rostsäker. Det finns två varianter att välja mellan, sömlösa löpare och sektionerade. De galvaniserade dikena håller upp till 15 år men om du letar efter längre hållbarhet, välj Galvalume (zink-aluminiumlegering). Föredrar alltid 26 gauge eller tjockare varianter för robusta rännor.

Zinkrännor och kopparrännor

Om du vill investera i utmärkta diken för ditt hus, då zink- och kopparmaterial. Be om professionell installation och glöm det. De senaste 50-100 åren. Sömmarna kräver lödning och är perfekta för spåntak.

Det finns många alternativ. Du kan välja mellan halvrunda, K-stil och hängrännor med lövskydd. Kontrollera kostnaden för installation av ränna innan du skaffar en. Många företag ger garanti och gratis underhåll i några år. Be om regelbundna städpaket för att njuta av de våta årstiderna utan att täppa till och översvämmas.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!