Renovering och Modernisering av Avicii Arena – Ombyggnation planerad

C.F. Møller Architects, HOK och Schlaich Bergermann Partner har nu i samarbete med NCC avslöjat ny information om deras spännande planer att transformera Avicii Arena. Detta internationella team av designers utforskar framtiden för evenemangsplatser och näringsliv i Globenområdet, Stockholm, med en serie moderniseringar och renoveringar.

Genom att sammanfläta tradition och innovation, leder C.F. Møller Architects ombyggnadsprocessen av Avicii Arena och de andra egendomarna i Stockholm Globe Arena Fastigheter (SGAF). SGAF, ägt av Stockholms stad, är dedikerade till att äga, underhålla och vidareutveckla arenorna i Globenområdet. Området omfattar flera framstående destinationer inklusive Tele2 Arena, Avicii Arena (Globen), SkyView, Hovet, Annexet och nöjesdestinationen Tolv Stockholm. På längre sikt planerar SGAF att diversifiera området genom att inkludera bostäder, kontor och detaljhandel.

Mårten Leringe, partner och arkitekt på C.F. Møller Architects, betonar att en av de mest markanta förändringarna kommer vara att integrera arenaområdet med det nya Slakthusområdet, ett av Stockholms största utvecklingsprojekt.

Som en historiskt klassificerad byggnad, utgör Avicii Arena ett viktigt kulturellt landmärke. Ritad av Berg Arkitektkontor, som blev en del av C.F. Møller Architects 2007, stoltserar arenan med sin världsunika, globliknande struktur. Dess betydande genomslagskraft är synlig i sin långa historia av att husera internationellt uppmärksammade evenemang, från Eurovision Song Contest till ishockeyfinaler.

NCC, byggföretaget bakom den ursprungliga arenan, är återigen involverade i projektet. De har åtagit sig uppgiften att leda ombyggnaden av arenan med respekt för dess historiska arv, samtidigt som de införlivar modern teknik och estetik.

Som en del av ombyggnaden kommer Avicii Arena att introducera en rad unika funktioner. En av dessa innovationer inkluderar ett infällbart tak som förbättrar akustiken och skapar en mer intim atmosfär. En futuristisk, ringformad struktur kommer att sväva över sittplatserna, utrustad med rörliga paneler som kan transformera hela byggnaden på rekordtid.

Ett annat innovativt tillägg är gondolplatserna, en premiumfacilitet unik för den europeiska marknaden. Placerade nära det infällbara taket, ger dessa säten en oförglömlig upplevelse för besökarna.

En storskalig uppgradering av den nedre sittplatssektionen kommer att innebära en effektivare design, närmare placering till isen och möjligheten till avsevärda förbättringar av premiumerbjudanden.

NCC:s affärsområdeschef, Henrik Landelius, betonar stoltheten i att få chansen att återvända och modernisera detta historiska landmärke som NCC en gång byggde.

Dessa omfattande omvandlingar förväntas vara färdigställda i början av 2025.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!