Resona tar steget mot ett grönare Stockholm med innovativa bostadsprojekt på Telefonplan

Resona har nyligen erhållit markanvisning från Stockholms stad för att utveckla två hållbara bostadskvarter på Telefonplan. Projektet, som kommer att omfatta 12 400 BTA, 156 bostäder och lokaler, är i linje med bolagets hållbarhetsmål och strävan att bygga ett bättre Stockholm.

“Vi är mycket glada över att ha fått markanvisning på Telefonplan för vårt nya bostadsprojekt. Nu ser vi fram emot att skapa en modern och hållbar livsmiljö för de boende och att bidra till utvecklingen av området,” säger Johan Bonander, affärsutvecklare på Resona Utveckling AB​.

Projektet kommer att inkludera en mix av hyresrätter, studentbostäder och lokaler, alla med ett starkt fokus på hållbarhet. Dessa bostäder kommer att byggas i två kvarter mot Mikrofonvägen, vilket bekräftar Resonas engagemang för innovation och hållbarhet inom byggbranschen.

Resona är känt för sitt arbete med att utveckla, bygga och förvalta en mix av bostadsrätter och hyresrätter, med huvudmålet att bidra till ett bättre Sverige. Företaget tar ansvar för hela förädlingskedjan, från affärsutveckling och projektutveckling till entreprenad och förvaltning. Resonas portfölj sträcker sig över elva kommuner och innefattar över 3 500 bostäder – från Staffanstorp i söder till Åre i norr​.

Ett av Resonas huvudmål med detta projekt är att bygga klimatneutrala plusenergihus, vilket kommer att förbättra förutsättningarna för biologisk mångfald efter byggnation än innan. Detta projekt kommer att vara ett viktigt steg i Resonas strävan att bidra till att bygga ett mer hållbart och innovativt Stockholm​.

Bild framtagen av AIX Arkitekter

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!