Riksbyggen påbörjar bygget av 33 seniorbostäder i Veberöd, Skåne

Riksbyggen har nu klivit in i nästa fas av utvecklingen av Bonum Brf Trädgården i Veberöd, Skåne, med byggstarten för 33 seniorbostadsrätter. Dessa bostäder, som sträcker sig från 2-4 rum och kök, är avsedda för personer som är 55 år och äldre.

Försäljningsstarten för Riksbyggens seniorbostäder i Veberöd ägde rum hösten 2023 och har varit en framgång. Nu tar företaget ytterligare steg genom att påbörja konstruktionen av Bonum Brf Trädgården som kommer att hysa de 33 lägenheterna.

Veberöd förväntas se en markant ökning av åldersgruppen 70-80 år de kommande åren. För att möta denna demografiska förändring har Riksbyggen aktivt involverat invånarna i Veberöd sedan 2021 genom en dialoggrupp för att forma ett seniorboende som svarar mot gemenskapens behov och önskemål.

“Vi strävar ständigt efter att förbättra vårt Bonumkoncept för att skapa bostäder och boendemiljöer av högsta kvalitet. Genom den kontinuerliga dialogen med invånarna har vi fått värdefulla insikter som vi har integrerat i vårt arbete”, säger Emmie Dehn, projektledare på Riksbyggen.

Fastigheten där Bonum Brf Trädgården ska byggas ägs av Nilssons Blomsterhandel, som har varit verksamt på platsen i tre generationer. För att hedra platsens historia planerar Riksbyggen att skapa en trädgårdsliknande utomhusmiljö, med en gemensamhetslokal som kommer att ha en känsla av en orangery.

“Att bevara platsens historia är viktigt för oss, och vi ser fram emot att skapa en miljö som hyllar dess arv”, säger Henrik Persson, ansvarig för försäljning och marknadsföring på Riksbyggen Bostad Syd.

Förutom gemensamhetslokalen kommer föreningen att erbjuda en övernattningslägenhet för besökare, vilket ger en extra dimension av bekvämlighet för de boende.

Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder, där trygghet och gemenskap är i fokus. Med en Bonumvärd som främjar det sociala livet i föreningen, inkluderar konceptet olika gemensamma aktiviteter som grillkvällar, påskfika och soppluncher.

Inflyttningen i Bonum Brf Trädgården planeras att ske under 2025, och förväntas vara en efterlängtad tillägg till Veberöds samhälle.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!