Roliga familjeprojekt för våren – Tips

Vårsäsongen är ofta förknippad med en ny början, så det finns ingen bättre tid än nu att förbereda ditt hem för en återfödelse. Att piffa upp ditt hem behöver inte vara ett jobb – du kan faktiskt göra det roligt genom att engagera hela familjen! Prova dessa roliga familjeprojekt till våren!

Gör dekorativa kuddar

Du behöver inte köpa nya möbler för att helt förändra utseendet på ditt vardagsrum, allt som krävs är några dekorativa kuddar. Det första steget för att göra en dekorativ kudde är att välja ett tygtryck som matchar resten av din inredning. Klipp sedan två identiska rutor från tyget och lägg dem ovanpå varandra, matcha kanterna. Sy längs tre av tygets fyra sidor, men lämna den fjärde öppen så att du kan fylla den med stoppning. När du har lagt in fyllningen, sy längs den återstående kanten för att göra din nya dekorativa kudde färdig.

Om du vill driva det lite längre kan du köpa ett vitt örngott i bomull, olika stenciler och tygfärg. Välj en stencil som du tycker är rolig att färglägga, använd din fantasi och måla bara! Att måla snygga kuddar har aldrig varit enklare!

Skapa väggkonst

Blås liv i varje rum i ditt hem med väggkonst. Det finns massor olika sätt att skapa anpassad väggkonst för ditt hem, så välj något som låter som ett roligt projekt för din familj. Till exempel, om dina barn älskar att måla, köp en tom duk och låt dem skapa ett mästerverk att hänga upp i ditt hem. Du kan också skapa ett metalliskt mästerverk genom att dekorera en tom duk med silver och guld häftstift. Du kan arrangera häftstiften i valfri form eller mönster som du vill, så uppmuntra din familj att spänna sina kreativa muskler för att skapa något vackert för ditt hem.

Förvandla återvinningsmaterial

Ta en tur till en lokal återvinningsbutik för att hitta billiga föremål som kan användas som accentpjäser runt ditt hem. Leta efter figurer, juldekorationer, lådor, brickor och annat krimskrams som kan passa någonstans i ditt hem. Dessa föremål kan se föråldrade och malplacerade ut nu, men du kan få dem att se moderna och eleganta ut genom att helt enkelt måla dem vita eller svarta. Placera dessa nymålade föremål på bokhyllor, hyllor och bord för att ge insidan av ditt hem karaktär.

Att avsluta vart och ett av dessa gör-det-själv-projekt är ett bra sätt att ge ditt hem en nystart för våren. Men det är inte den enda fördelen med att ta itu med dessa projekt. Att arbeta med dessa projekt som en familj kommer också att säkerställa att du får spendera mycket kvalitetstid med dina nära och kära.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!