Så Anlägger du Gräsmattan

En snygg gräsmatta är viktigt för alla som vill ha en trivsam tomt. För att få ett snyggt resultat kan det vara till din fördel att anlägga ny gräsmatta som du rullar ut. Detta för att du ska få en jämn och snygg gräsmatta över hela tomten. Så anlägger du gräsmattan på bästa sätt.

Hur inreder du din tomt?

När du har en snygg gräsmatta är nästa steg att inreda tomten. En av de viktigaste sakerna när du inreder din tomt är att tänka på hur du vill använda den. Vill du ha en pool, en trädgård eller bara en plats att slappa i solen? När du har bestämt sig för detta kan du börja planera hur du ska inreda tomten. En pool kräver ofta mycket yta, medan en trädgård kan vara mer flexibel. Du måste också tänka på vilket material du vill använda för att inreda tomten.

Trä är ofta ett populärt val, eftersom det ger en mysig och hemtrevlig känsla. Du kan också välja att möblera tomten med lite mer moderna möbler, som passar bra till exempelvis en pool. Oavsett hur du väljer att inreda din tomt, är det viktigt att tänka på hur du ska använda den för att få ut det mest möjliga.

Välj rätt gräsmatta för ditt hus och tomt

När du ska anlägga ny gräsmatta är det viktigt att tänka på hur mycket sol och skugga det är på tomten, hur mycket trafik det är på gräsmattan och vilken sorts jord som finns. Det finns olika sorter av gräs som tål mer eller mindre sol, och det är viktigt att välja en sort som passar just din tomt.

Trafiken på gräsmattan spelar också in när man väljer gräs, eftersom vissa sorter tål mer trafik än andra. Slutligen är det också viktigt att titta på jordtypen, eftersom det finns olika sorter av gräs som trivs bäst i olika typer av jord. Fråga en expert om råd, så det blir rätt för din tomt.

När är det bäst att plantera gräsmatta?

Det är bäst att anlägga ny gräsmatta på våren eller hösten, när jorden är varm och fuktig. Man kan också anlägga gräsmatta på sommaren, men då måste man vattna den mycket mer. Vilket man inte alltid har möjlighet till.

Att ha en snygg gräsmatta är A och O för att ha en trivsam tomt. Att anlägga gräsmatta kommer göra att ditt hus får ett ordentligt lyft och en härlig atmosfär.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!