Så gör du en vattenanalys

Att ha rent dricksvatten hemma är grundläggande för hälsan. Det är viktigt när det gäller såväl matlagning som möjligheterna att dricka vatten direkt ur kranen. Ditt dricksvatten kan se normalt ut, men ändå kan en vattenanalys avslöja dolda och farliga ämnen. I den här texten kommer vi titta närmare på hur du på ett enkelt sätt kan göra en vattenanalys genom att beställa ett vattenprov. Så läs vidare om du är intresserad av att lära dig mer!

Kontrollera dricksvattnet med jämna mellan

Genom att beställa en vattenanalys kan du få veta hur hälsosamt ditt kranvatten är. Vattenprov är enkla att beställa och när du lagt din beställning får du ett provkit med formulär och instruktioner. Det tar bara ett par dagar innan du har ditt kit i din brevlåda. När testresultatet är klart får du ett förslag på åtgärd som du kan ta ställning till. Att genomföra ett vattenprov innebär inga som helst förpliktelser.

Barn är extra känsliga för farliga ämnen i vattnet, så har du barn är det extra viktigt att kontrollera ditt vatten.

Du är i trygga händer

Vi har arbetat med vattenrening sedan 1933 så du är i trygga händer när du beställer ett kit för att genomföra ett vattenprov. När du får hem ditt kit ska du först läsa igenom instruk­tio­nerna innan du påbörjar analysen. Sedan fyller du i formu­läret och skickar till­baka ditt provkit till oss för vidare analys. Mycket enklare kan det inte bli!

Nu har vi tittat lite närmare på varför det är viktigt med rent och hälsosamt kranvatten. Förhoppningsvis har du fått med dig nya kunskaper och förstått vitsen med att ta ett vattenprov. Har du egen brunn (eller delar med brunn med grannar eller byn) så har du själv det fulla ansvaret för att se till att ditt dricksvatten är hälsosamt. Glöm inte det.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!