Saker att Tänka på Innan du Installerar en Duschkabin

Om installationen av en av de många moderna duschkabinerna som finns är något som du har satt i sten för att vara en del av ditt hem, finns det några punkter som du bör titta närmare på innan du köper en.

Nedan är en checklista som du kan tänka på när du försöker leta efter en duschkabin som är säker och hållbar.

1. Kvalitet på glas

Kvaliteten på glaset är av yttersta vikt eftersom det fungerar som väggen i duschkabinen. Kontrollera därför tillverkaren av glaset för att se om glaset är säkert. Den ideala glastjockleken sägs vara cirka 10 mm, men i vissa fall kan glaset också vara tjockare än 10 mm. Kom ihåg att ju tjockare glaset är, desto mer stöd kommer ditt glas att behöva.

2. Överväg bara en ram när det behövs

Vissa rekommenderar att man använder så färre ramstycken som möjligt eftersom det ökar underhållskostnaden i framtiden när det blir rostigt eller gått sönder. Ramlösa duschkabiner är populära för sin effektivitet och stil. Det finns dock vissa fall att en ytterligare installation av en ram behövs. Om glaset du köpte är ganska tjockt i storlek kan du behöva överväga en ram för att ge det det extra stöd det behöver.

3. Mått är nyckeln

En av de framträdande faktorerna att tänka på är storleken. Storleken på området avgör hur stor en duschkabin den kan rymma eller om den överhuvudtaget kan passa en. Kom ihåg att standardstorleken är 80×80 tum och den kan vara bredare beroende på områdets utrymme och dina önskemål. Om det inte mäts ordentligt kan det få även ett stort badrum att se trångt ut medan en väl uppmätt duschkabin ger en illusion av ett större utrymme. Se till att ditt tak inte är lägre än 2 meter, eftersom det är den vanliga minimihöjden.

4. En faktor som går ihop med storleken är placeringen av enheten

Om det ska installeras i ett ofärdigt hus då, har du större frihet att välja layout. Men för dem som ska installera en i ett färdigt hem med VVS färdigt, är det lämpligt att placera den i samma position som där dina kranar finns, för att minska arbetskostnaderna.

5. Rådgör med en fackman för en uppskattning av den totala installationskostnaden

På så sätt kan de hjälpa dig att välja en duschkabin som passar dina preferenser och samtidigt ge dig en uppfattning om hur mycket du behöver för att kunna få en.

6. Tänk på din livsstil och de andra boendena i huset

om du har barn och äldre som bor hemma är det bäst att överväga en duschkabin eftersom det är säkrare och lättare för dem att använda.

Det här är faktorerna som du bör tänka på när du köper en duschkabin för att säkerställa att den är värd pengarna och ansträngningen.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!