8 Sätt att Minska Energikonsumtion i Ditt Kök

Så du försöker göra ditt kök lite grönare. Det finns nu massor av beprövade tips och knep man kan använda för att minska energislöseriet i våra hem- eller arbetsmiljöer. Ett bra ställe att börja är genom att veta var alla de största energislöserierna finns i din miljö.

Hemma kan du vanligtvis hitta några av de största bovarna i ditt eget kök. Oavsett om det är diskmaskinen, ugnen, kylskåpet eller reservkylskåpet du har för dina fina viner, så måste du ta itu med nästan alla om du vill dra ner på din energianvändning. Låt oss hålla det enkelt och titta på åtta sätt du kan hjälpa miljön från ditt eget kök.

Minska energianvändningen i ditt kök: Vad du behöver veta

Låt oss börja med den största boven: kylskåpet — Ja, kylskåpet är utan tvekan en enorm energi svin, till stor del för att den kontinuerligt cyklar på och av hela dagen, utan att stanna. Om det lämnas åt sig själv (förstår det?), kommer de flesta kylskåp att kosta cirka nittio dollar per år att driva, enligt det amerikanska energidepartementet. Allt detta beror naturligtvis på vilken typ av kylskåp du har, dess storlek och hur du använder det, men det är en talande basuppskattning.

Här är några saker du kan göra för att minska hur mycket energi ditt kylskåp använder:

– Skaffa ett Energy-Star-klassat kylskåp. Ett Energy Star-effektivt kylskåp är alltid ett bra steg i rätt riktning när det gäller att spara energi. Det finns också massor av tillägg och kylvattenfilter som du kan använda för att spara energi. Som en sidoanteckning: Om du har ett vattenfiltersystem för hela huset på plats, kan du också förvänta dig att ditt kylskåp ska fungera längre och mer effektivt, eftersom det renade vattnet blir lättare på de interna rören och mekaniken i ditt kylskåp.

-Moderera temperaturerna. De flesta kylskåp är inställda på att gå kallare än de behöver vara för att hålla mat och dryck fräsch. För att spara på energi, försök att ha ditt kylskåp inställt på mellan trettiosju till fyrtio grader Fahrenheit. För frysen, försök hålla dig till mellan noll och fem grader Fahrenheit. Vissa äldre modeller kanske inte har inbyggda termostater, men som tur är tenderar dessa inte att bli för höga i kostnad.

-Rengör regelbundet spolarna. Kylskåpsspolarna är vanligtvis placerade antingen på baksidan eller undersidan av kylskåpet. Rengöring av kylskåpsslingor kan göras genom att dammsuga bort damm från batterierna var sjätte månad, du kommer att få din enhet att fungera mycket mer effektivt samtidigt som den förlänger dess livslängd.

Låt oss nu ta fram värmen genom att diskutera ugnar och spisar — ​​Medan kylskåpet alltid är ett bra ställe att börja , ugnar och spisar är lite svårare att hantera. Det finns naturligtvis Energy Star-klassade maskiner, men dessa kan vara lite svårare att planera för och installera – speciellt om du arbetar med begränsat utrymme i ditt kök. Med det i åtanke, låt oss se vad du kan göra för att göra dina ugnar och spisar mer energieffektiva.

-Var inte rädd för att dra ur kontakten tidigt. Naturligtvis menar vi inte det i bokstavlig mening.

Mer så, när du använder din ugn eller toppbrännare, var inte rädd för att stänga av dem några minuter innan din maträtt ska vara klar. De kommer inte att svalna när som helst snart, och restvärmen bör vara mer än tillräckligt för att få jobbet gjort. Som en sidoanteckning kan du också spara energi genom att inte förvärma dina ugnar eller spisar. Ja, nästan varje recept du letar upp på nätet kommer att berätta för dig att förvärma din ugn, men många professionella kockar och kockar är överens om att förvärmning sällan är nödvändig. Så om du inte bakar bröd eller kakor, sparar du energi (och pengar) genom att hoppa över förvärmningsdelen av din rutin.

-Se till att dina brännare och kokkärl matchar storlekarna. Vi har alla gjort det: ställ en kastrull som var alldeles för liten eller för stor på en brännare som inte matchade storleken på den. Det är lat och, tyvärr, extremt kostsamt när det gäller energieffektivitet. Om du gör ditt bästa för att matcha kastrullerna och kastrullerna till din brännares storlek, kommer du att raka bort en hel del energianvändning som annars skulle ha gått till spillo.

Och, naturligtvis, allas favoritsysslor—disken. Ja, diskmaskinen, och disken i allmänhet, kan vara ett stort energislöseri. För att spara energi måste du vara smart med hur du närmar dig inte bara själva diskmaskinen utan diskar i allmänhet.

-Tvärtemot vad många tror bör du använda diskmaskinen oftare. Ja, även om man skulle kunna tro att diska för hand skulle spara energi, så är det faktiskt tvärtom. Att köra diskmaskinen med full last slösar totalt sett mindre vatten än att diska för hand. Så även om du bör vänta tills diskmaskinen är full för att köra den totalt sett, kommer du fortfarande att spara energi och vatten genom att använda diskmaskinen över att diska för hand.

-Se till att du får ut det mesta av energieffektivitetsalternativen på din diskmaskin. Även om inte alla diskmaskiner, eller köksapparater i allmänhet, kommer med energieffektivitetsapplikationer, bör du definitivt dra nytta av de som du har tillgång till.

-Låt disken lufttorka. Du kommer faktiskt att minska på en överraskande mängd energiförbrukning bara genom att öppna diskmaskinen efter att diskcykeln har avslutats och låta disken lufttorka. Det är ett trevligt, enkelt steg och ett som är lätt att göra till en vana.

Och där har du det. Åtta enkla sätt att vara mer miljövänlig i ditt kök samt spara lite pengar på dina elräkningar, totalt sett. Det bästa förhållningssättet till energieffektivitet är att bara förstå ditt kök och dina vitvaror och göra det rutinmässigt att vara hänsynsfull i hur du använder din miljö.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!