3 Sätt att Spara Pengar på Hemrenovering

Tanken på att göra om ditt hem kan vara spännande, men det kan också vara skrämmande. Oavsett om du funderar på att uppdatera köket eller badrummet, måla ett rum eller göra lite landskapsarbete utomhus – det finns mycket som behöver göras.

Ett ombyggnadsprojekt kommer med en rejäl prislapp och många människor undrar hur de någonsin kommer att ha råd med det. Det här blogginlägget beskriver tre sätt som du kan spara på ditt nästa hemrenoveringsprojekt!

1. Uppdatera köket eller badrummet

Om du funderar på att uppdatera ditt kök eller badrum till en budget, kommer du säkert att få några överraskningar. Även om uppdatering av båda dessa områden kommer att ha störst inverkan på ditt hems värde, kommer de också med några av de högsta prislapparna.

Innan du påbörjar ett köks- eller badrumsrenoveringsprojekt bör du göra lite research för att ta reda på vilka trender som är populära i ditt område. Att göra det hjälper dig att spara tid och pengar när du startar projektet och det är mindre troligt att du överrenoverar ditt utrymme. Se till att alla dina planer är godkända av en professionell innan du påbörjar något arbete.

När det gäller budgetering, se till att du anger en realistisk summa pengar att spendera på projektet. Få offerter från flera företag och försök att få minst tre uppskattningar för ditt arbete innan du fattar ett beslut. Slutligen, ta dig tid att tänka på hur mycket du vill investera i detta utrymme – om det ska bli en investeringsfastighet eller något som kommer att uppskattas med tiden, kanske du vill överväga att spendera lite mer.

2. Måla ett rum med färger som matchar din personlighet eller inredning

Om du funderar på att uppdatera utseendet på ditt hem på en budget, är färg ett område som du definitivt kommer att vilja överväga. Färg kan vara dyrt men det har också den högsta avkastningen på investeringen när den används på rätt sätt.

Att välja vilka färger som är bäst för varje rum i ditt hus kan tyckas vara en omöjlig uppgift – speciellt om du inte kan mycket om inredning. Om så är fallet kan du överväga att anlita en professionell för hjälp innan du påbörjar ditt projekt eller åtminstone ta lite tid att undersöka färgpaletter som är populära i ditt område.

När det kommer till budgetering, börja med att inventera alla föremål i varje rum, inklusive möbler och tillbehör.

Ta sedan lite tid att redigera de objekt som du redan äger – behåll bara saker som är funktionella och passar med ditt färgschema. Detta kommer att hjälpa dig att inte spendera pengar på nya föremål när uppdatering av ett rum handlar om att se till att det du redan har fungerar!

Till sist, se till att allt i varje rum har sin plats innan du påbörjar något målningsarbete – detta kommer att hindra dig från att behöva måla om samma rum igen om sex månader.

3. Landskapsprojekt kan utföras i faser

Börja med att plantera några blommor runt ditt hus för att lägga till färg och stävja .

Spara och lägg till en stengång på framsidan av ditt hus.

Äntligen, investera i lite utemöbler och ett utekök när du vill vara värd för cookouts med familj och vänner! Om det finns ett område som kommer att ha störst inverkan på ditt hems värde – det är landskapsarkitektur. Många människor ser sin trädgård som bara gräs och träd, men hur du anlägger din fastighet är det som avgör om den får något intresse eller inte.

Även om det kan vara dyrt att uppdatera din trädgård, finns det sätt att spara på landskapsprojekt – speciellt om de görs i etapper! Om det här låter som något som skulle fungera för dina budgetbehov, börja då med att göra en lista över alla objekt som du vill lägga till på din trädgård.

Sammanfattningsvis

När det kommer till budgetering, se till att du sätter upp realistiska mål för dig själv – detta kommer att hjälpa dig att inte bli avskräckt under projektets gång. Kom ihåg att först uppdatera köket och badrummet och ta god tid på dig när du målar. Slutligen kan landskapsprojekt göras i etapper så börja med att plantera några blommor runt din fastighet!

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!