Sex Sätt att få ett Målningsjobb Hemma att Se Professionellt ut!

Färg och penslar av god kvalitet spelar en viktig roll för att få bästa resultat.

Gör-Det-Själv och särskilda målningsprojekt var oerhört populära år 2020. Denna trend fortsätter 2021. Människor med tid på sina händer och vill bryta monotonin i dagarna hemma beväpnar sig alltmer med penslar och vänder handen till målning.

Men att uppnå en professionell finish är inte lika lätt som att välja rätt färg.

Kvalitet

När du bestämmer vilken färg du ska köpa kan det vara frestande att gå efter ett varumärke som har hög täckning. Men täckning avser inte direkt kvalitet; faktiskt har det ofta en omvänd relation.

Många färre färger ger mycket täckning. Detta beror på att de kan ha ett högt kritainnehåll och lågt hartsinnehåll, vilket gör dem tunnare men möjliggör mer täckning. Mängden harts i en färg är dock mycket viktig. Hartset är det som ger färg dess hållbarhet. Ju högre hartsinnehåll, desto bättre kvalitet.

Välj rätt verktyg

När det gäller att uppnå en fantastisk finish är ditt val av verktyg viktigt. Undvik frestelsen att använda gamla penslar och andra verktyg du har runt huset.

Om människor använder en sämre gammal pensel med en härlig ny färg, kommer de att kämpa för att få en bra finish. En av de vanligaste frågorna vi ser är människor som använder gamla svarta borstborstar. Ingen bör använda dessa i detta skede. De är gjorda av svinhår så de är inte grymma och är väldigt fasta, de tenderar att gräva trågen i färgen som aldrig rinner ut igen.

Vi rekommenderar att du letar efter syntetiska borstar av god kvalitet istället.

Hitta en pensel som passar dig här.

Olja eller vattenbaserad?

För träarbete rekommenderar vi starkt att använda oljebaserade färger: Med oljebaserade färger oavsett vilket märke du väljer, kommer det att gulna med tiden.

Vi rekommenderar vattenbaserade färger som är luktfria och inte gula. De torkar också snabbare, är mer miljövänliga och mycket lättare att tvätta dina verktyg efter målning.

När behöver du en grundfärg?

En grundfärg krävs endast när du har att göra med ett rått poröst underlag som oavslutat trä eller gips, eller en svår eller hal yta som keramikplattor. Om du målar innerväggar eller träverk som har målats tidigare, finns det inget behov av en grundfärg.

Det är dock mycket viktigt att grunda nybyggda eller putsade väggar. Du bör aldrig tunna ner den första lacken istället för att grunda. Att tona ner den första pälsen görs vanligtvis för att spara pengar, men det är inte den bästa praxis. Att använda en grundfärg är billigare än att vattna ner och säkerställer att du får bästa möjliga finish.

När behöver du en primer?

En primer är utformad för att överbrygga ett färggap vid målning. Du skulle vanligtvis använda den när du målar en ljus vägg i en mörk färg eller omvendt går från en mörk färg till en mycket ljusare nyans.

Du kan också använda en primer för att spara på kostnaden. Till exempel om du ville måla en ljus vägg i en mörk färg och använde en avancerad färg. Istället för att applicera tre skikt av den dyra färgen kan du använda en billigare underlack tonad i en mörk färg som din första skikt.

Ett annat förslag är att använda lite gammal färg som du kan ha hemma om kostnaden är ett problem. Om du till exempel målar en ljus vägg svart, kommer en mörkfärg som mörkgrön eller marinblå som du kan råka ha i ditt skjul eller garage att fungera som primer.

Värm upp färgen

Din färgtemperatur är viktig för att få en jämn yta. Se alltid till att färgen är varm innan du applicerar den. När färgen är varm flyter den som silke, men om den är kall blir den gelélik och svår att arbeta med.

Om du har lagrat din färg någonstans kall som ett garage eller skjul, föreslår vi att du tar med den till din lokala färgbutik och ber dem att lägga upp den på spinnaren åt dig. Alternativt kan du ge din färg ett varmvattenbad. Stoppa bara burkarna i ett handfat med varmt vatten, öppna locken och rör om färgen. Omrörningen är viktig eftersom den rör upp färgen och hjälper den att värmas upp jämnt.

Husmålning: En Komplett Guide – Få Gratis Offert

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!