Ska du Anlita en Energirevisor?

Många människor är intresserade av att leva en grönare livsstil men de är inte säkra på vilka åtgärder de bör vidta för att förbättra energieffektiviteten i sitt hem. Det finns otaliga förändringar du kan göra för att öka ditt hems energieffektivitet. Men först är det viktigt att förstå hur ditt hem förbrukar energi.

Det enda sättet att identifiera energibesparingsmöjligheter är att arbeta med en energiinspektör för att lära sig om hur ditt hem för närvarande använder energi. Här är vad du behöver veta om du funderar på att anlita en energirevisor:

Vad gör en energirevisor?

En energiinspektör är en professionell som är utbildad för att genomföra en energibesiktning i hemmet, vilket är en bedömning av hur ditt hem använder energi. Om du väljer att anlita en energiinspektör, är det här vad du kan förvänta dig under bedömningen:

  • Träffa revisorn innan bedömningen börjar. Berätta för revisorn om din livsstil och eventuella problem du upplever som kan ha att göra med hur ditt hem förbrukar energi. Till exempel, om det tar lång tid för din luftkonditionering att kyla ner ditt hem, är det dags att nämna det nu.
  • Ge revisorn kopior av dina energiräkningar. Revisorn kommer att granska dina elräkningar för att se hur mycket du för närvarande spendera på energi och om din energianvändning ökar eller minskar.
  • Tillåt revisorn att inspektera ditt hem. Revisorn kommer att inspektera exteriören, interiören, värme- och kylsystemet, taket och andra delar av ditt hem. Revisorn kan också utföra vissa tester för att se hur ditt hem använder energi. Termografiska skanningar, fläkttester och andra bedömningar kan hjälpa revisorn att identifiera vattenläckor, dålig ventilation och andra problem som påverkar ditt hems energieffektivitet.
  • Diskutera resultaten. Efter att ha analyserat resultatet av inspektionen kommer revisorn att hjälpa dig att förstå vilka åtgärder du behöver vidta för att spara energi i ditt hem.

Vad är energirevisioner viktiga?

Att investera i en energirevision i hemmet är något som alla husägare bör överväga. Det finns ett antal fördelar med att genomföra en energibesiktning, inklusive:

Spara energi. Resultaten av en energibesiktning hjälper dig att förstå vilka steg du behöver vidta för att minska ditt hems energiförbrukning. Genom att vidta dessa steg sparar du energi, vilket kommer att minska ditt koldioxidavtryck och skydda planeten.

Lägre månatliga elräkningar. Ju mer energi du använder, desto högre kommer dina elräkningar att stiga. Genom att minska ditt hems energiförbrukning kan du drastiskt sänka dina månatliga elräkningar.

Skapa en bekväm , hälsosam livsmiljö. Att utföra en energibesiktning hjälper dig att identifiera problem som dragiga rum och tillväxt av mögel och mögel. Att ta itu med dessa problem kommer att göra ditt hem bekvämare att leva i och skydda din familjs hälsa.

Öka andrahandsvärdet på ditt hem. Studier har visat att vissa energieffektiva uppgraderingar faktiskt kan öka värdet på ditt hem. Även om du inte planerar att sälja snart, kan du göra dessa uppgraderingar nu till nytta i framtiden.

Det här är några av de många belöningarna du kan skörda genom att helt enkelt göra en energibesiktning i hemmet.

Hur mycket kostar en energirevisor?

Kostnaden för en professionell energibesiktning kommer att variera beroende på flera faktorer, inklusive:

  • Storleken på ditt hem
  • Plats
  • Utförda tjänster
  • Tillgängliga rabatter

Den genomsnittliga kostnaden för en professionell energibesiktning är 5000kr. Omfattande energibesiktningar som involverar manuella och mekaniska tester kan dock kosta uppemot 15.000kr.

Det är bäst att uppskatta kostnaden för att anlita en professionell energirevisor med hjälp av det genomsnittliga priset per kvadratfot. Den genomsnittliga kursen är mellan $0,08 och 0,12 per kvadratfot för enkla bedömningar och $0,12 till $0,50 per kvadratfot för mer omfattande bedömningar.

Använd dessa priser för att få en bättre uppfattning om hur mycket det kan kosta att anlita en professionell för att utföra en energibesiktning av ditt hem.

Hur man genomför en gratis energibesiktning

Många människor som är intresserade av att förbättra sitt hems energieffektivitet är inte villiga att spendera tusentals kronor på en professionell energirevision. Om du är i den här situationen är det viktigt att förstå att detta inte är det enda tillgängliga alternativet.

Du kan genomföra en energibesiktning i hemmet gratis genom att ladda ner smarta appar på din smartphone eller surfplatta. Appen kommer att ställa en rad enkla frågor för att bedöma hur ditt hem använder energi. Några exempel på frågorna kan vara:

  • Vilken temperatur är din termostat inställd på?
  • Har du för närvarande lågflödesblandare/duschmunstycken?

Hur gammalt är ditt kylskåp?

Dessa energiappar kommer att analysera svaren på dessa frågor och komma med en lista med personliga rekommendationer om hur du kan förbättra energieffektiviteten i ditt hem.

Det kommer också att berätta hur mycket du potentiellt kan spara genom att fylla i varje objekt på den här anpassade listan. Hela processen – från att svara på frågorna till att granska rekommendationerna – kan slutföras på så lite som fem minuter.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!