Skanska säkrar enorm byggorder i USA för att förvandla Simmons University

Skanska, det svenska multinationella byggföretaget, har säkrat en betydande kontrakt för att bygga Simmons Universitys nya Living and Learning Center i Boston, Massachusetts, USA. Den imponerande ordern, värd 311 miljoner amerikanska dollar, motsvarar ungefär 3,2 miljarder svenska kronor.

Detta kontrakt markerar en betydande milstolpe för Skanska, med den hela summan som ska inkluderas i företagets orderbok för andra kvartalet 2023.

Projektet är det sista steget i “One Simmons”-initiativet, vars syfte är att konsolidera alla universitetsfaciliteter på ett enda campus. Den nya byggnaden, Living and Learning Center, kommer att sträcka sig över cirka 37 000 kvadratmeter och innehåller en mängd faciliteter för studenter och personal.

Centret kommer att inrymma ett studenthem med kapacitet för över 1 000 studentbäddar, samt sociala utrymmen, kontorsutrymmen och en matsal med 500 sittplatser. Dessutom kommer byggnaden att husera en central elanläggning och en nödgenerator för att säkerställa kontinuerlig strömförsörjning till de akademiska byggnaderna på campus.

Arbetet med detta ambitiösa projekt förväntas börja i maj 2023 och färdigställas i september 2026. När Simmons University har flyttat in i sitt nya Living and Learning Center kommer Skanska att börja utveckla Longwood Place. Detta nya projekt innebär ytterligare byggrätter på 158 000 kvadratmeter med en initial investering på 344 miljoner amerikanska dollar, motsvarande cirka 3,7 miljarder svenska kronor.

Med dessa två stora projekt på gång bekräftar Skanska sin starka närvaro på den amerikanska marknaden och sitt engagemang för att bygga meningsfulla och hållbara utrymmen för utbildning och boende.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!