Skillnaden mellan Matberedare och Mixer

Köksjobb är tidskrävande, speciellt när du inte har någon hemhjälp. Tack vare tekniken har vi köksmaskiner som hjälper oss. Den mest komplicerade bearbetningen görs på några minuter. Men det är viktigt att veta vilken köksmaskin som passar dina behov.

Oavsett om du letar efter den bästa mixern eller matberedaren för ditt kök rekommenderas det att först ta reda på skillnaderna och likheterna mellan båda. Att utbilda dig själv hjälper dig att göra ett smart val.

I den här artikeln får du en djup inblick i vad var och en av dessa två maskiner gör och hur de är olika eller liknar varandra.

Vad är en matberedare?

En matberedare är ett multifunktionellt köksredskap som kan hacka, skära, skiva, mala och puré nästan vilket material som helst snabbt och utan ansträngning. Vissa mönster kan också hjälpa dig att göra citrus- och grönsaksjuice, kaksmet, knåda pizzadeg, vispa maräng och mala grönsaker och kött.

Typer av matberedare


Handmanövrerad

Eftersom de flesta maskiner drivs av el, om du vill ha fördelen av att kunna bära din matberedare vart du än går, bör du välja en handdriven, manuell modell. Detta innebär att du kan ta med dig din matberedare utomhus eller helt enkelt ta med den ut på bakgården för att använda när du lagar mat utomhus.

Att få använda din maskin utan att behöva stressa över att stå bredvid ett eluttag ger dig stor flexibilitet när det gäller att förbereda måltiderna. Handdrivna matberedare är idealiska när du vill göra enkla uppgifter som att skiva grönsaker till en maträtt eller en sallad. De är inte tillräckligt kraftfulla för att hantera stora mängder produkter på en gång eller för att hantera hårda grönsaker eller kött.

Elektrisk

Förmodligen den vanligaste typen av matberedare, elektriska modeller är lätt att köpa i de flesta butiker. Dessa kräver att ett uttag fungerar, men de är mycket mer potenta än handmanövrerade modeller. Matningsmunstycket på många elektriska matberedare gör att du kan skicka det du vill ska bearbetas ner i skålen, där de kommer att slå mot bladet och skivas upp.

Priset på dessa maskiner kan skilja sig markant, så du bör kunna få tag i en inom din budget. När de blir dyrare kommer de naturligtvis att ha fler funktioner och funktioner att välja mellan, vilket gör att du kan använda dem på en mängd olika sätt i ditt kök när du förbereder dina måltider.

Fördelar med att använda en matberedare


Bearbetningen är enkel och snabb

Om du har en matberedare kan du aldrig vara långsam med att behöva servera måltider till dina släktingar. Denna multifunktionella köksgadget kommer att hantera alla dina livsmedelsförnödenheter, inklusive hackning, skärning, puré, rivning och mycket mer, på bara några minuter. När det kommer till att göra kryddor eller smör behöver du inte vänta länge. Anförtro helt enkelt jobbet till din matberedare, så producerar den puré eller smör på några minuter.

Sparar tid

Denna maskin kan hjälpa dig att spara mycket tid. Du kan nu spara tid genom att anförtro alla dessa uppgifter till din matberedare istället för att skära, hacka eller kombinera olika föremål. Maskinen kommer att slutföra sin uppgift på några minuter, vilket gör att du kan laga dina måltider på kortare tid.

Att laga mat för en stor grupp är enkelt

Du kan bekvämt laga mat för ett stort sällskap om du har en matberedare i ditt kök. Du behöver inte oroa dig för att skära, krossa, hacka, strimla, puréa eller andra förberedelsesmetoder. Denna maskin är extremt snabb och bekväm. Din matlagning kommer att göras mer tillgänglig om du har en matberedare av lämplig storlek.

Konsumera näringsrika måltider hemma

Det bästa med att ha en matberedare i köket är att du alltid kan äta ekologiska, hemlagade måltider. Trots att kommersiellt förpackade matvaror vanligtvis är ohygieniska, konsumerar vi dem faktiskt eftersom matlagning hemma är tidskrävande. Men om du har en matberedare hemma kan du snabbt laga utsökt mat utan att slösa tid.

Mest relevant, om du kan förbereda din måltid så snabbt som möjligt, kommer du att vara mindre benägna att äta ute och kommer att kunna förhindra dålig mat. Dessutom, genom att minska dina utgifter för att äta ute, kommer du att kunna spara pengar.

Vad är en mixer?

En mixer är ett köksredskap som används för att kombinera vätskor och fasta ingredienser och omvandla frukt och grönsaker till vätskor.

Typer av mixers


Stavmixer

Att blanda soppor och heta vätskor är en av de viktigaste tillämpningarna för en stavmixer. De är också användbara för snabba blandningar som kräver att man kombinerar pulver och vätska. Att göra proteinshakes, mjölkpulver och till och med instant vaniljsås är enkelt med en stavmixer.

En vanlig mixer

Det här är de första smoothieblandarna. De är fantastiska på att blanda frusen frukt, is och spannmål till en krämig drink. De kan också användas för att göra en snabb omelett eller pannkakssmet; dessutom bör engångsblandare endast användas för att göra mycket flytande recept. Att förbereda barnmåltider är en annan vanlig tillämpning för dessa blandare. De kan piska ihop mosade ämnen på nolltid.

Kommersiell mixer

Allt handlar om styrkan hos dessa mixers. De är designade för att kombinera mer robusta ingredienser och är designade för en frekvent användare. Kommersiella mixers är idealiska för att göra stora mängder hummus eller dipp, samt göra smoothies eller iskalla drycker minst en gång om dagen. Om du ska göra blandad mat och dryck mer än en gång om dagen är de ett måste.

Fördelar med att använda en mixer


Mångsidighet

En mixer kan nästan blanda alla typer av frukt eller grönsaker, vilket är omöjligt att göra med någon annan maskin.

Mixers är den enskilt mest tidsbesparande köksenheten som finns. Det är så enkelt som att trycka på en knapp. Detta kan hjälpa dig att göra juice, sallader och milkshakes på en bråkdel av den tid det tar att göra det manuellt.

En mixer är också användbar för att krossa kryddor till granulat eller pulver. Du kan enkelt pudra dina kryddor och använda dem istället för köpta kryddor. Vid behov, mal dem till en slät pasta.

Mixer VS matberedare

Även om dessa typer av utrustning har en likvärdig funktion och utseende, tjänar de olika syften. Så det är rekommenderat att läsa på var och en innan du köper. Funktionerna som dessa två enheter är avsedda att göra är den viktigaste skillnaden mellan dem: Mixers är tillverkade för att pulverisera och inkorporera (med andra ord blanda) våta och torra ämnen. Däremot är matberedare avsedda att täcka ett brett utbud av matberedningsprocesser.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!