Smarta Hemuppgraderingar som kan hjälpa dig att Sälja ditt Hem

När det är dags att sälja din bostad vill du få ut så mycket du kan för den. Ett hems värde baseras på en mängd olika faktorer, inklusive storlek, layout, läge och underhåll. Kan smarta hemteknik också påverka värdet?

Enligt fastighetsmäklare kan smarta hemförbättringar användas för att förbättra försäljningen av ditt hem. Även om den här typen av teknik kanske inte ökar värdet på ett hem på samma sätt som stora energieffektiva uppgraderingar kan, kan smart teknik uppmärksamma din annons och locka fler köpare, göra stor skillnad i hur snabbt ditt hem säljs.

Här är några av de mest populära uppgraderingarna av smarta hem på dagens marknad:

Hemsäkerhet

Ett av de viktigaste sätten som smarta hemteknik kan säkerställa försäljningen av ditt hem är genom den sinnesfrid som kommer med att veta att ditt hem är säkert.

Det har blivit enkelt och billigt att lägga till uppgraderingar som låter dig se vem som hänger runt din fastighet med smarta kameror, som den populära Ring Video Doorbell. En annan populär uppgradering, nyckelfria dörrlås, som innebär snabb inträde snarare än att famla efter nycklar, och de tillåter även tillfälliga nycklar för gäster eller agenter visa hemmet, se till att alla som kommer in var inbjudna.

Smarta detektorer

På samma sätt som hemsäkerhet är rök- och kolmonoxiddetektorer mycket viktiga funktioner som hjälper till att hålla ett hem – och de boende i det – säkert. Faktum är att nästan två tredjedelar av dödsfallen i hembrand inträffade i hem utan fungerande brandvarnare. Smarta detektorer fungerar som traditionella detektorer och larmar när rök upptäcks i ett hem. De skickar också en signal till din telefon (eller annan ansluten smart enhet) som varnar dig oavsett var du är.

Smart belysning

En nyligen genomförd studie visade att 63 % av husägarna skulle vilja ha ett smart belysningssystem förinstallerat i sitt nästa hem. Smart hembelysning låter dig förprogrammera belysningen i ditt hem, styra belysningen i ditt hem på distans, och spendera mindre på el. Vill du inte komma hem till ett mörkt hus? Tänd lamporna innan du lämnar jobbet! Bort på semester? Du kan programmera dina lampor så att det ser ut som om någon är hemma för att förhindra inbrott. Smart belysning är en värdefull tillgång för alla hem av ekonomiska och estetiska skäl.

Smarta kök

De flesta smarta köksmaskiner handlar om bekvämlighet: från kaffebryggare som kan brygga dig en kopp kaffe från din säng, eller kylskåpskameror som låter dig se inuti ditt kylskåp när du är i mataffären. Många av de här föremålen planerar du förmodligen att ta med dig när du säljer, men när de visas upp under en heminställning kan smarta köksapparater göra ett hem till ett mer attraktivt köp. Beroende på hur mycket pengar du vill investera kan du tilltala köpare med nyare, smartare köksmaskiner som använder mindre energi och kan anpassa sig själv för att minska slöseriet.

Smart Staging

Det finns andra mindre tekniska tillägg för smarta hem som kanske inte är permanenta tillägg till hemmet, men som ändå kan hjälpa till att få till en försäljning. Smarta underhållningssystem som smarta TV-apparater och smarta högtalare har stor tilltal till millennials på språng eller gen-xers med barn (två av de största grupperna av bostadsköpare!) under ett öppet hus. Dessa system kan anslutas till smarta hemassistenter som Alexa, Google eller Apple, så hela huset är uppkopplat och smart teknikvänligt!

Att sälja en bostad innebär att visa upp huset till fullo. Smarta hemteknik kan hjälpa till med det genom att erbjuda fördelar som värderas av dagens bostadsköpare. Det är lättare för varje dag att installera dessa uppgraderingar till ditt hem, vilket gör det enkelt att göra ditt hem smart och ger köpare incitament att avsluta affären.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!